Anlık Bildirim

Apple’dan yapay zeka alanında önemli satın alma

Yapay zeka alanında kendini geliştirmek isteyen Apple bu alandaki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Açıklamaya göre makine öğrenimi konusunda çalışmalar yürüten Turi'nin satın alındığı açıklandı
Gelecekte piyasaya sürülecek yeni nesil teknolojik ürünlerde ve buna bağlı olarak insan hayatında önemli bir yere sahip olacağı düşünülen yapay zekanın istenilen seviyelere ulaşabilmesi adına gerekli araştırma ve geliştirme faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Teknoloji devleri ise yatırımlarıyla cihazların ve yazılımların akıllanmalarında öncü güç olmayı hedefliyorlar.
Yapay zeka alanında kendini geliştirmek isteyen ve Siri ile bunu bir nebze başaran Apple da bu konuda yatırımlarını sürdürüyor. Resmi kaynaklarca yapılan açıklamaya göre Cupertino'lu şirketin makine öğreniminde önemli çalışmalara imza atan Turi’yi 200 milyon dolar karşılığında satın aldığı duyuruldu. Her iki firma tarafından onaylanan işlem hakkında herhangi bir detay paylaşılmadı.
Washington Üniversitesi profesörlerinden Carlos Guestrin tarafından kurulan Turi'nin çalışmalarını artık Apple’ın Washington eyaletindeki Seattle şehrinde yer alan merkezinde sürdüreceği belirtildi. Kulislerde konuşulanlara göre teknoloji devinin ilk etapta Siri üzerine yoğunlaşacağı, böylelikle sesli asistanın tahmin ve araştırma yeteneklerini arttırarak daha doğru öneri ve cevaplarda bulunmasını sağlayacağı ifade ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim