Anlık Bildirim

İran'da Pokemon Go oynamak artık yasak

Tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam eden Pokemon Go ilk kez bir ülkede tamamen yasaklandı. Buna göre İran güvenlik endişeleri sebebiyle ülke sınırları içerisinde oyunun yasaklandığını duyurdu.
Yayınlandığı ilk günden bu yana adeta çılgınlık haline gelen Pokemon Go’nun hızlı yükselişi devam ederken diğer taraftan oyuna yönelik uygulanan yasaklamalar da aynı şekilde artmaya devam ediyor. Özellikle güvenlik konusundaki endişeler sebebiyle çeşitli bölgelerde bazı kısıtlamalara maruz kalan oyunun bu kez tamamen yasaklandığı haberi geldi.
İran’da internet denetimini sağlayan Sanal Alem Yüksek Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre Pokemon Go’nun güvenlik kaygıları sebebiyle ülke genelinde yasaklandığı duyuruldu. Kişilerin Pokemon avlamak isterken yasak ve özel alanlara girdiklerini söyleyen kaynaklar İran’daki yasağın ardında da muhtemelen bu gerekçenin yer aldığını belirttiler.
Daha önce Fransa’da Pokemon yakalamak isterken askeri bölgeye giren bir kişi tutuklanmış, Endonezya’da ise polislerin görev başındayken Pokemon Go oynamaları yasaklanmıştı. Hatırlayacağınız gibi  ülkemizde de Diyanet-Sen başkanı Mehmet Bayraktutar karakterlerin camilerde çıkmasıyla camilerin hafife alındığını, camilerin ticari oyun yeri olarak gösterilmesinin ise batının İslam dinine karşı bir oyunu olduğunu belirterek Pokemon Go’nun Türkiye’de yasaklanmasını istemişti. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6100 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yasak, iran ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim