Anlık Bildirim

Apple'ın Animoji özelliği davalık oldu

Apple iPhone X lansmanında ses ve yüz ifadelerini animasyonlara dönüştüren Animoji özelliğini de tanıtmıştı. Bir yazılım şirketi ise Animoji teriminin marka hakkının kendisinde olduğunu iddia ediyor.

Apple tarafından geçtiğimiz ay gerçekleştirilen iPhone X lansmanında, yüz tanıma özelliğinden faydalanarak ses ve yüz ifadelerini animasyonlu mesajlara dönüştüren Animoji özelliği de tanıtılmıştı. Bu ay satışa sunulacak olan iPhone X'lerde yer alması beklenen Animoji özelliği ile ilgili Japon bir yazılım şirketinden ilginç bir iddia geldi. Tokya merkezli şirket Emonster, Animoji teriminin marka hakkının kendisine ait olduğu iddiasıyla San Francisco'daki bir federal mahkemede Apple'a dava açtı.


Uygulama App Store'da Yer Alıyor 

Dava dosyasına göre Emosnter CEO'su Enrique Bonansea, 2014 yılında Animoji isimli bir mesajlaşma uygulamasını kullanıma sundu ve 2015'te Animoji terimini ticari bir marka olarak kaydettirdi. Emonster şikayetinde Apple'ın bu ismi alıp dünyaya Animoji kelimesini orijinal bir isim gibi göstermeye çalıştığını açıkladı. Ayrıca şirketin ifadesine göre Apple'ın, Animoji kelimesinin ticari bir marka olduğunu bilmeme ihtimali yok zira mesajlaşma uygulaması olan Animoji App Store'da yer alıyor.


Apple konuyla ilgili şu ana dek bir açıklama yapmış değil ancak davanın Emonster lehine sonuçlanması halinde Apple Animoji isminden vazgeçmek zorunda kalabilir. Geçtiğimiz günlerde internet güvenlik yazılımı ve teknoloji şirketi olan VirnetX'in açtığı dava sonucunda patent ihlali nedeniyle 440 milyon dolarlık cezaya çarptırılan şirketin dava karşısında nasıl tepki göstereceği merak konusu. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim