Anlık Bildirim

Apple’ın haftaya başlayacak WWDC 2017 geliştirici konferansında tanıtmasını beklediğimiz Siri tabanlı akıllı hoparlörü için yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Bu kez daha farklı bir bilgi gündeme geldi.

Son dönemde popüler

Ses tabanlı dijital asistan barındıran Google Home, Lenovo Amaze ve Amazon Echo gibi ürünler giderek daha fazla ilgi görmeye başladı. Kullanıcı herhangi bir bilgisayar veya telefonun başına geçmeden hoparlöre sesli olarak komut veriyor ve asistan gerekli aramayı yaparak sonuçları yine sesli olarak kullanıcısına okuyor. Böylece kullanıcıya merak ettiği konular için hızlı bir şekilde bilgi arama imkanı verilmiş oluyor.

Son olarak Cortana destekli Harman Kardon Invoke modelinin yarışa katıldığını görmüştük. Apple da bu trende uzak kalmak istemiyor. Uzun soluklu olacağı tahmin edilen bu trendde yer almak gelir açısından da önem taşıyor.

Apple’ın Siri tabanlı akıllı hoparlörünün Apple A8 veya A9 yonga seti, 2GB RAM gibi iOS cihazlarıyla benzer bir donanım taşıyacağı iddia ediliyor. Ayrıca iOS işletim sisteminin modifiye edilmiş bir versiyonunu kullanacak.

Hoparlör bir woofer ve 7 adet tweeter barındıracak. Akustik performansını en iyi seviyeye çıkaracak olan hoparlörde Beats teknolojilerinin kullanılacağı ifade ediliyor. Ayrıca ürün AirPlay desteği de sunacak.

Yeni bilgiler

Bloomberg tarafından verilen bilgilere göre Siri hoparlörü için hacimli üretim başlamış durumda. Hoparlörün konferansta tanıtılarak yaz sonlarına doğru satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Mac Pro tarzında silindirik bir yapıya sahip olan hoparlörün önceki iddiaların aksine bir ekranı olmayacağı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Apple başkan yardımcısı Phil Schiller’ın akıllı hoparlörlerde ekran olması gerektiği açıklaması, Siri hoparlöründe de dokunmatik ekrana yer verileceği iddialarını gündeme getirmişti ancak bu olmadı. Hatırlanacağı üzere Amazon’un yeni Echo Show hoparlöründe dijital bir bilgi ekranı yer alıyordu.

Diğer taraftan hoparlörün sanal surround ses özelliğinin çok daha yüksek sesli olacağı ve rakiplerinden farklılaşacağı belirtiliyor. Yine özel sensörler ile odanın akustiği ölçülüyor ve ses seviyesi otomatik olarak ayarlanıyor.

Bir diğer iddia ise hoparlörde iOS cihazlarının daha kolay bağlanması adına bir W1 yongasının da yer alacağı yönünde. Ayrıca cihaz evdeki HomeKit destekli tüm akıllı sistemleri yönetebilen bir tarzda geliştirilecek.

Siri hoparlörünü aynı zamanda AirPods kulaklıklarını da üreten Inventec’in üreteceği kaydediliyor. Hatta şimdiden pek çok Apple mühendisi ürünü kendi evinde denemeye başlamış. Fiyat konusunda şimdilik bir bilgi mevcut değil. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim