Anlık Bildirim

Apple’ın otomobil projesi hüsrana doğru gidiyor

Büyük bir sürpriz olarak teknoloji gündemine düşen ve uzun zamandır gündemi meşgul eden Apple’ın sürücüsüz otomobil projesi Project Titan hayal kırıklığı yaratmak üzere.

2014 yılından bu yana Apple’ın çok gizli bir sürücüsüz otomobil projesi üzerinde çalıştığı herkesin malumu. Firmanın ser verip sır vermediği ütopik projesi ile ilgili iCar yakıştırmasını yapanlar bile olmuştu. Bilinmediği için daha fazla ilgi çeken ve teknoloji gündemini sık sık meşgul eden proje ile ilgili farklı iddialar mevcut.

Aslında otomobil projesi ile ilgili bilgiler, firmanın önemli otomobil teknolojileri mühendislerini kadrosuna katmasıyla elde ediliyordu. Tesla, A123 gibi firmalardan mühendis transferi yapan firma, son olarak QNX platformunun kurucusu Dan Dodge’yi BlackBerry’den kadrosuna katmıştı. Firmanın proje için toplamda 1000 kişilik bir ekip kurduğu ve çok gizli çalışmalar yürüttüğü iddia edilmişti.

New York Times tarafından verilen bilgilere göre Apple’ın sürücüsüz otomobil projesi Project Titan bazı problemler yaşıyor ve kadroda kısıntıya gidildi. 1000 kişilik ekibin rakiplerden farklı olarak neler sunabileceği konusunda tereddütler oluştu ve rekabette daha en başta geri kalma ihtimali ortaya çıktı.

Kaynaklar firmanın donanım tarafını bırakarak yazılım çözümlerine odaklandığını ifade ediyor. Zaten Project Titan’ın başında olduğu belirtilen Steve Zadesky’nin yaz dönemindeki ani ayrılığı herkesi şaşırtmıştı. Bu gelişme üzerine eski başkan yardımcısı Bob Mansfield apar topar emekliliğini dondurarak Apple’a geri dönmüştü.

Donanım tarafının bir kenara bırakılması nedeniyle proje kadrosunda da revizyon yapıldı. Firmanın onlarca kişiyi görevden aldığı belirtiliyor. Bu görevden alma bir işten çıkarma mı yoksa diğer bölümlere dağıtma mı şimdilik net bir bilgi yok. Bilinen şu ki artık Apple’ın piyasaya çıkacak bir otomobili yok ve gelecekte firma bu sektöre nasıl bir katkı yapacak bilinmiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12086 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple car ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim