Anlık Bildirim

Apple Car projesi iptal edildi: Bir rüya sona erdi

Apple, uzun süredir üzerinde çalıştığı elektrikli otomobil projesi "Project Titan"ı durdurdu. Bloomberg'in haberine şirket üretken yapay zeka çalışmalarına odaklanacak.
Apple Car projesi iptal edildi: Bir rüya sona erdi Tam Boyutta Gör
Apple, uzun süredir üzerinde çalıştığı elektrikli otomobil projesi "Project Titan"ı durdurdu. Şirketin haberi Salı günü çalışanlarına duyurduğu ve ekipteki 2000 kişinin üretken yapay zeka çalışmalarına katılacağı belirtiliyor.

Bloomberg'in haberine göre, Apple'ın baş işletme sorumlusu Jeff Williams ve projeden sorumlu başkan yardımcısı Kevin Lynch, çalışanları projenin durdurulması konusunda bilgilendirdi. Projenin sonlandırılması sonucu işten çıkarmaların da olacağı belirtiliyor ancak sayı henüz belli değil.

Apple'ın kendi elektrikli otomobilini geliştirdiği uzun zamandır biliniyor. Projede sorunlar ve belirsizlikler olsa da son gelen raporlar, Apple'ın hâlâ proje üzerinde çalıştığını öne sürüyordu. Bu ayın başlarında Wired, Apple'ın geliştirdiği otonom sürüş teknolojisini kullanarak 2023'te 70 bin kilometreden fazla yol kat ettiğini bildirdi. Bloomberg ise Ocak ayında Apple Car'ın 2028'e ertelediğini söylemişti.

Apple Car neden iptal edildi?

Apple'ın Project Titan isimli gizli otomobil projesi hakkındaki söylentiler ilk olarak 2015'te ortaya çıktı. Apple, projede çalışmak üzere Tesla'nın eski Autopilot yazılım direktörü ve zor durumdaki EV girişimi Canoo'nun eski CEO'su da dahil olmak üzere bir dizi önemli ismi işe aldı. Ancak proje, yıllar içinde Apple otomobil şefi Doug Field'ın 2021'de ayrılması da dahil olmak üzere bir dizi engelle karşılaşmış gibi görünüyor.

2022'de The Information'ın haberinde, sürekli çalışanların değişmesi, sürekli değişen planlar ve şirket içinde otomobil projesine şüpheyle yaklaşılması gibi sorunlar dile getirilmişti. Diğer bir raporda ise, 100 bin dolar eşiğinin altında kalacağı söylenen otomobilin, şirketin başlangıçta umut ettiği gelişmiş otonom sürüş yetenekleriyle gelmeyeceğini ortaya koymuştu.

Görünüşe göre projeninin çıkmaza girdiğini gören Apple, kaynaklarını ve odağını yapay zekaya yönlendirmeye karar verdi. Şirketin Ajax isimli kendi yapay zeka modelini eğitmek için günde milyonlarca dolar harcadığı bildiriliyor. Apple'ın CEO'su Tim Cook, yakın zamanda Apple'ın üretken yapay zeka modelini bu yılın sonlarında piyasaya süreceğini doğruladı.

Kaynakça https://www.theverge.com/2024/2/27/24084907/apple-electric-car-project-titan-shuts-down https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-02-27/apple-cancels-work-on-electric-car-shifts-team-to-generative-ai Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4418 kez okundu.
32 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple car, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim