Anlık Bildirim
 
Bilim camiasının belki de en ilgimizi çeken konularından birisi organizma üretimi olsa gerek. Son çalışmada mail yoluyla ulaştırılan soyu tükenmiş bir virüsün genomunun parçaları birleştirilerek başka bir virüs tarafından enfekte edilmiş bir bakteri hücresine aktarıldı. Bunun sonucunda insanda etkisinin etkisinin olduğuna dair bir bilgi bulunmayan Horsepox virüsü sentezlenmiş oldu.

100 000 ABD doları harcandı

 
İnsanlara bulaşmasa da Horsepox virüsü çiçek hastalığına sebep olan virüsle benzer karakterlere sahip. Bu sebeple bir ilaç firması olan Tonix tarafından finanse edilen çalışma sayesinde çiçek aşısında kullanılan Vaccinia virüsü kullanılarak çeşitli kanser terapötikleri üretilebilir. Çalışmanın güzel bir yanı ise sadece 100 000 ABD doları kullanılarak ve bir kaç aylık süre içerisinde yapılmış olması.
 
 

Kötü amaçlı kullanılabilir!

 
Haberi okuyan herkesin aklına hemen çalışmanın tekniğinin kötü amaçlı kullanılma ihtimali gelmiştir. Evet, ne yazık ki böyle bir durum mümkün. Hatta durumun boyutları bilinçli bir salgının başlatılması kadar ciddi olabilir. Buna imkan vermemek için bilinçli davranan araştırmacılar şu anda araştırmanın makalesini yayımlamadılar. Yine de tıbbi bir ilerlemeyi engellediklerini düşündükleri için kararsız durumdalar.

Aslında çalışma bilim dünyası açısından sürpriz bir gelişme değil zira 2002 yılında benzer bir çalışmanın yapılabileceği tahmin edilmişti. Buna karşın genomlar yeniden düzenlenebildiği için çalışma biraz daha farklı bir boyuta sahip. Son olarak çalışmanın ilk ürünlerinin ne zaman görüleceğine dair henüz net bir bilgi yok. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2878 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilimsel gelişme, virüs ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim