Anlık Bildirim

ArcaBoard ile "Hoverboard" hayali gerçek oluyor

Geleceğe Dönüş filmini izlemiş kişilerin en çok istedikleri ürünlerin başında Hoverboard geliyor. Bu konuda birçok konsept hazırlanmış olmasına rağmen, ArcaBoard ilk gerçek çözümü oluşturuyor.
Geleceğe Dönüş filmi ile hayatımıza giren ve uzun yıllardır gerçeğe dönüşmesi en çok istenen kişisel ulaşım araçları arasında yer alan Hoverboard, uzun süredir daha çok Lexus gibi firmaların hazırladığı sadece belirli yüzeylerde gidebilen konsept çalışmalar ile gündeme geldi. ArcaBoard ise bu efsane cihazı gerçeğe dönüştürdü.
Uzay teknolojileri üzerinde aktif olarak çalışmalar gerçekleştiren ve Google Lunar X Prize'a katılan "ARCA" şirketi tarafından hazırlanan ArcaBoard, gerçek anlamda çalışan ilk Hoverboard olarak nitelendiriliyor. Nispeten kaba görünen köşeli gövdesinde tam 36 adet elektrikli destekli fan motoru yer alan kişisel ulaşım aracı, sunduğu 272 beygir güç ve 195 kg itme gücüyle üzerine çıkan kişinin ayaklarını yerden kesebiliyor.
 
ArcaBoard ile 'Hoverboard' hayali gerçek oluyor
Maksimum hızı 20 km seviyesinde sınırlandırılan ve merkezine yerleştirilen bataryaları hafif versiyonda 6 dakika, ağır versiyonda ise sadece 3 dakikalık bir kullanım süresi sunabilen ArcaBoard, kişilerin bedensel olarak ağırlıklarını verdiği yöne doğru gitmesi yanında iOS ile Android işletim sistemli akıllı telefonlar üzerinden de kontrol edilebiliyor. 145 x 76 x 15 cm boyutuyla aynı anda iki kişiyi dahi taşıyabildiği belirtilen Hoverboard, 2 km maksimum menzil seviyesiyle de uzun yolcuklardan öte kısa gezilere imkan tanıyor.
ArcaBoard'u konsept ürünlerden ayıran en önemli özelliği ise satın alınabiliyor olması. 2016 Nisan ayında dağıtıma çıkacağı belirtilen ürünün fiyatı tam 19,900$ seviyesinde. Altı saatlik şarj süresini 35 dakikaya indiren hızlı şarj istasyonu ise 4,500$ gibi inanılmaz bir fiyata satılıyor. Gerçek Hoverboard'un yapabildiklerini aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6785 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ArcaBoard, Diğer Bilim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim