Anlık Bildirim

Aydın'daki bir okulun teknoloji bağımlılığı projesine AB’den dev bütçe

Aydın’daki bir okul, üzerinde çalıştığı proje ile AB’den 180 bin euro bütçe aldı. Proje, teknoloji bağımlısı gençlerin bağlılığını en aza indirmeyi amaçlıyor. İşte detaylar:
Aydın’da bir listenin teknoloji bağımlılığı ile ilgili projesi, Avrupa Birliği’nden 180 bin euro hibe almaya hak kazandı.

Nazilli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin projesi, gençlerdeki teknoloji bağımlılığını en aza indirmeyi amaçlıyor. Teknoloji bağımlısı gençlerin bağlılığını gidermek için yöntem ve tekniklerin belirlenmesi de proje kapsamında yer alıyor.

Günlük hayatını ve akademik başarısını etkileyecek düzeyde teknoloji bağımlısı olan gençler ile şu an olmasa bile bu bağımlılık riskini potansiyel olarak taşıyan kişilerin projenin asıl hedef kitlesi olduğunu belirten Proje Danışmanı Emre Eritmen, “Projemizi diğer projelerden ayıran en önemli özellik okulumuzun bu projenin hazırlayıcısı ve yürütücüsü olmasıdır. Proje bu özelliğiyle Türkiye çapında kabul edilen 88 projeden biri oldu ve toplamda 180 bin euro gibi dev bir bütçeye sahip.” dedi.

Projeden alınan destek ile, Avrupa’nın beş farklı Avrupa ülkesinde teknolojik bağlılık konulu çalışmalar yürütülecek. Türkiye’nin yanı sıra İspanya, İtalya, Romanya, Bulgaristan ve Letonya’da bulunan lise öğrencileri üzerinden yola çıkılarak teknolojik bağımlılık ile nasıl mücadele edileceğinin rotası çizilecek.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim