Anlık Bildirim

Bitcoin Hakkında Yapılan En İlginç 6 Teori

Kripto para birimleri son birkaç yıldır ciddi boyutlarda gelişme kaydediyor. Bitcoin (BTC) ile başlayan finans fırtınası Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) ve daha binlerce yeni rüzgar...
Kripto para birimleri son birkaç yıldır ciddi boyutlarda gelişme kaydediyor. Bitcoin (BTC) ile başlayan finans fırtınası Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) ve daha binlerce yeni rüzgar dalgasının katılımı ile zaman zaman hız kesse de devam ediyor. Şu an BTC’nin en yakın rakibi kripto para dünyasının yaramaz çocuğu Vitalik Buterin ve ekibi tarafından piyasaya sürülen ETH olarak gözükse de kripto para piyasalarında dengeler çok beklenmedik şekillerde değişebiliyor. Bu değişimin son örneğini geçtiğimiz hafta %100’den fazla değer kazanan Ripple’da gördük. Şimdilik ETH tarafında işlerin pek yolunda gitmemesine, Nakamoto'nun BTC ile ilgilenmeyi bırakmasına ve Ripple, IOTA, Cardano, Dash, Tron gibi güçlü oyuncuların piyasada ben de varım demesine rağmen hala en çok konuşulan kripto para birimi Bitcoin.
Bitcoin hakkında çok fazla yazılıyor, çiziliyor ve konuşuluyor. Her kafadan farklı bir analizin çıktığı bu kripto para biriminde bugüne kadar kimler ne tahminler yapmış, neler söylemiş diye baktığımız zaman tablo inanılmaz. İşte 100 dolar ile 60.000 dolar arasında fiyat tahminleri ile BTC hakkında konuşulan ilginç teoriler.

Yapay Zeka Uygulaması Trefis: Bitcoin 8.500 Dolar Olacak!

Trefis, kripto para piyasaları ile ilgili tahminlerde bulunan bir yapay zeka uygulaması. Trefis ekibinin yaptığı analizler sonucunda yıl sonunda BTC fiyatı 8.500 dolar seviyesinde olacak. Bu yükselişin nedeni ise bir süredir ertelenmeleri ile piyasayı dalgalandıran SEC kararları olacak. Piyasalar SEC kararlarının 2019’dan önce gelmeyeceğini düşünse de Trefis’e göre bu kararlar daha erken çıkacak.

Tom Lee: Bitcoin Sene Sonunda 22.000 Dolar Olacak

Wall Street uzmanlarından Tom Lee geçtiğimiz temmuz ayında BTC’nin yıl sonundan 22.000 dolar seviyesine geleceğini söylüyor. Bunun temel nedeni ise BTC madencilik maliyetlerinin iki katına çıkacak olması ve bu çıkışın fiyat seviyesine etki edecek olması. Lee aynı zamanda kripto para çiftleri arasında seçim yapması gerekirse ETH, LTC yerine BTC’yi tercih edeceğini söylemişti. Tom Lee bu tahmini yaptıktan sonra SEC kararları ile birlikte Bitcoin oldukça ciddi bir düşüş eğilimine girdi. Ancak Lee tahminine inandığını dinlemekle yetindi.

Novogratz: Bitcoin 10.000 Dolar Olmak Zorunda

Eski bir fon yöneticisi olan milyarder yatırımcı Michael Novogratz yıl sonunda BTC’nin %30 değer artışı ile 10.000 dolar seviyesine çıkacağını söyledi. Ünlü milyarderin bu tahminindeki en büyük etken kripto dünyasının sürekli gelişmesi ve bu gelişmelerin orta vadede büyük yatırımcıların dikkatini çekecek olması.

Steve Sosnick: Uzun Vadede 1.000 Dolar

Pek çok analistin aksine Sosnick, BTC’nin çakılacağını düşünüyor. Kripto para biriminin önce 5.000 dolar seviyesine gerileyeceğini sonrasında da 1.000 dolara kadar düşeceğini söyleyen Sosnick, alçalan üçgen fiyat grafiği ile BTC’nin sonun geleceğini düşünüyor.

Bill Miller: ETH ve Diğerleri Yalan, Bitcoin Gerçek Kral

Bloomberg ile yaptığı söyleşide oldukça önemli bir miktarda kripto para yatırımı yaptığını açıklayan Bill Miller’e göre en değerli kripto para birimi Bitcoin. ETH, XRP, LTC gibi çok iddialı dijital varlıklar piyasada yer alsa da BTC uzun vadede kıtlığı yaşanacak bir dijital varlık olması nedeniyle bir adım öne çıkacak. Miller yatırımcılara Bitcoin’i olumlu ve şanslı bir piyango bileti olarak görmeleri gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundu.

Josep Carson: Bitcoin’in Sonu 43 Dolarda Gelecek

Thycotic baş güvenlik sorumlusu Josep Carson’a göre Bitcoin’in geleceği parlak değil. Bunun temel nedeni ise hem piyasaların kararsızlığı hem de madencilik maliyetleri. BTC madenciliği verimlileşmediği ve ticarette ciddi bir şekilde kullanılmadığı sürece BTC 100 doların altını görebilir. Ancak 43 dolarlık tahminin hangi verilere dayandığı açıklanmadığı için bunun manipülatif bir açıklama olduğunu düşünenlerin sayısı da oldukça fazla.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim