Anlık Bildirim

Bozankaya, Türkiye'nin ilk metro ihracatına hazırlanıyor

Ankara merkezli üretici Bozankaya, ilk metro ihracatını Tayland'a yapacak. Bangkok metrosu için üretilen 22 tren setinin ilk örnekleri 19 Haziran'da fabrikadan çıkacak. Detaylar haberimizde...

Bozankaya, Türkiye'nin ilk metro ihracatına hazırlanıyor Tam Boyutta Gör
 

Ulaşıma elektrikli çözümler sunan Bozankaya, ilk metro ihracatını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bangkok metrosu için 22 tren üretecek şirket, ilk trenlerin fabrikadan çıkışını 19 Haziran’da düzenleyeceği törenle kutlayacak. Trenleri Tayland’a ihraç eden şirket, Türkiye’ye 50 milyon eurodan fazla döviz kazandıracak.

Bozankaya, 2016 yılında Siemens konsorsiyumuyla kazandığı Bangkok Green Line Metro Projesi için metro üretimi gerçekleştirerek ihraç eden ilk Türk firması olacak. Tayland’daki BTS şirketine 22 metro treni üreten Bozankaya, ülkede metro ulaşımı konusunda faaliyet gösteren ikinci firma MRT’nin metro trenlerinin de şase üretimini gerçekleştirecek. Metronun bakımı için Türkiye’den yedek parça talebi de ihracata ek katkı sağlayacak.

Dünya genelinde 3 bine yakın raylı sistem aracında imzalarının bulunduğunu söyleyen Bozankaya’nın Avrupa’nın ve ABD’nin pek çok şehrinde kullanılan raylı sistem araçları için paslanmaz çelik ve alüminyum tramvay gövde imalatı gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Siemens Mobility ile ortak olarak alınan Bangkok Green Line Metro Projesi’nde kullanılacak araçların tasarımının bir bölümüne ek olarak tüm üretimi, testleri ve devreye alma işlemleri Bozankaya tarafından yapılacak. İhraç edilecek 22 metro setinin her biri dört vagondan oluşacak ve tek seferde 596 yolcu taşıyabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4371 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bozankaya, bangkok metro hattı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim