Anlık Bildirim

Bugün yayınlanması beklenen iOS 9.3 sürümü ne gibi yenilikler sunuyor?

Apple'ın yeni mobil işletim sistemi güncellemesini bu hafta genel kullanıma sunması bekleniyor. Cihazınızı iOS 9.3 sürümüne yükseltmeniz için geçerli beş nedeni sıraladık.
Apple'ın birkaç aydır beta sürecinde olan iOS 9.3 sürümünün son halini görmek için uzun bir süre beklemek zorunda kalmayacağız. Söylentiler doğruysa Apple bugün yani 21 Mart tarihinde gerçekleştireceği özel bir etkinlikle işletim sistemi güncellemesini ortaya çıkaracak.
iOS 9.3 çalıştıracağı söylenen iPhone SE ve iPad Air 3 modellerinin bugün tanıtılması bekleniyor. Şirket genelikle lansmanlardan kısa bir süre sonra yeni işletim sistemini yayınlıyor, bu nedenle hafta sonuna kadar yükseltme yapabilmek mümkün olabililir. Bu yazımızda yeni işletim sistemine geçmeniz için 5 geçerli nedeni sıraladık.

1- Night Shift (Gece Vardiyası) ile daha iyi bir gece uykusu

Elektronik cihazlardan kaynaklanan mavi ışıkların uyku düzenimizi bozduğu kanıtlanmış durumda. Pek çok bilim adamı yatmadan önce telefon ve tablet gibi cihazları kullanmamamız gerektiğini söylüyorlar. Yayılan mavi ışık miktarını ayarlamanın pek çok farklı yolu var. Gece Vardiyası, coğrafi konumunuzdan yararlanarak, bulunduğunuz yerdeki gün batımı zamanını tespit edebiliyor. Böylece hava karardığında otomatik olarak renkleri sıcak (daha sarı) hale getiriyor ve sabah olduğunda tüm ayarlar normale dönüyor. İlginçtir ki Google, Android N işletim sistemine sunduğu Gece Modu (Night Mode) ile aynı yolda gibi görünüyor

2- Notlara şifre koruması koyabilirsiniz

Notlar, iPhone sahiplerinin sıklıkla kullandığı uygulama olmakla birlike hassas bilgileri korumak için maalesef herhangi bir parola koruması sunmuyordu. iOS 9.3 sürümü ile birlikte önemli notlar Touch ID (parmak izi) ya da parola ile kilitlenebilecek.

3- Çoklu kullanım özelliği geliyor

iOS 9.3 beta sürümlerinde eğitimle ilgili birçok yenilik göze çarpmıştı. Apple şimdi, okullarda kullanılan iPad'ler üzerinde birden fazla kullanıcı hesabı oluşturmaya izin veriyor. iPad Paylaşımı, her öğrenciye bir iPad vermenin mümkün olmadığı durumlarda, öğrencilere kendilerine ait bir iPad’e sahip olmanın avantajı sağlayabilecek. Kullanıcılar cihazda oturum açtıklarında tüm uygulamalarına, kitaplarına ve belgelerine erişebilecekler.

4- Yenilenmiş sağlık uygulaması

Apple, sağlık ve zindelik durumunuzu takip edebileceğiniz uygulamasını elden geçirmiş durumda. Artık ana ekranda daha fazla bilgi gösteriliyor. Aynı zamanda üçüncü parti uygulamalardan veri ekleme kolaylaştırılmış. Kilo, antrenmanlar ve uyku gibi kategoriler, sağlık analiz raporuna kolayca ekleyebileceğiniz uygulamaları gösteren yeni bir kayar menüyle geliyor.

5- Diğer önemli yenilikler

Eğer CarPlay teknolojisine sahip bir otomobiliniz varsa iOS 9.3 sürümünü kesinlikle daha da çok isteyeceksiniz. CarPlay, iOS 9.3 ile çok daha kullanışlı bir hale gelmiş durumda. Apple Music editörleri tarafından seçilmiş şarkılar, sanatçılar ve albümler Yeni ve Sizin İçin bölümleriyle elinizin altına geliyor. Ayrıca Maps (Haritalar) için "yakınımdaki" seçeneğinin eklenmesiyle birlikte artık hızlıca en yakın benzin istasyonu gibi noktaları bulabilirsiniz. News (Haber) uygulaması ise daha iyi kişiselleştirme ve uygulama içi video oynatma yetenekleriyle güncellenmiş durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16695 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mobil, güncelleme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim