Anlık Bildirim

Chicago Sun-Times görsel temini için iPhone modellerinden faydalanacak

Chicago Sun-Times görsel temini için iPhone modellerinden faydalanacak

 Akıllı telefon modellerinin giderek artan kamera kalitesi üst seviye dijital kameraların olmasa da giriş seviyesi modellerin önüne geçmeye başladı. Chicago Sun-Times adlı bir gazete ise bunu destekler nitelikte bir karara imza attı.

Hem muhabir hem de fotoğrafçı çalıştırarak bir haber için birden fazla kişiye maaş ödeyen gazete, önemli bir kararla tüm fotoğrafçı kadrosunun işine son verdi.

Onun yerine muhabirlerine iPhone ile fotoğraf çekme konusunda teknik kurslar vermeye başladı. Böylece muhabirler kendi haberlerinde fotoğrafları da kendisi çekecek ve haber merkezine anında gönderebilecek. Ekstra alan fotoğrafçılarına da ihtiyaç kalmayacak. 

Gazetenin kararı çok tartışılırken eski çalışanlar gazeteyi habercilik geleneğine aykırı hareket etmekle suçluyor. Bazı kaynaklar ise gazetenin fotoğrafçılar sendikasına gözdağı vermek amacıyla böyle bir hamle yaptığını iddia ediyor. İddialara göre gazete bazı haklarını kısarak isteyen fotoğrafçıları işe almayı planlıyor. 

Ancak sebep ne olursa olsun verilen karar basılı yayıncılığın geleceği açısından oldukça manidar. Günümüzde sayısız dergi ve gazete mobil cihazlar için özel abonelik sunuyor ve burada daha fazla satış geliri elde ediyor. İlerleyen yıllarda akıllı telefonlar ile kendi fotoğraflarını çeken muhabir sayısı gittikçe artabilir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim