Anlık Bildirim

Çin'in en güçlü akıllı telefonu Xiaomi Phone


Klon telefonların anavatanı olarak da tabir edilen Çin mevcut iş gücü ve hammadde potansiyelini zaman zaman benzersiz ürünler için harcıyor. Klon üretiminden büyük tecrübe kazanan Çin’in Meizu M9 modelinden sonra gurur kaynağı diğer bir modeli Xiaomi Phone Pekin’de basınla paylaşıldı.

Xiaomi M1 olarak daha önce internete görüntüleri sızan modelin satış sürümünün ismi Xiaomi Phone olarak değişikliğe uğramış.

Çin’in yerli üretim en güçlü telefonu ünvanına sahip Xiaomi Phone, Qualcomm’un MSM8260 yonga-üzeri-sisteminde çalışıyor. 1.5GHz çift çekirdekli işlemci yanında güçlü Adreno 220 grafik birimi ile birlikte geliyor. Bu ikiliyi 1GB RAM ve 4GB ROM tamamlıyor. Modelin 1.2GHz işlemci taşıyan daha ucuz bir versiyonu da piyasada olacak. Donanım itibariyle HTC Sensation veya Galaxy S II ile rahatlıkla rekabet edebilecek seviyede.
 Çin'in en güçlü akıllı telefonu Xiaomi Phone
 

4 inçlik 480 x 854 piksel çözünürlüğünde kapasitif ekran Sharp tarafından en iyi dış mekan kullanımı için üretilen LCD panelini kullanıyor. 8MP çözünürlüğünde F2.4 lenslere sahip kamera, kişiselleştirilebilir “Mi” tuşu, çift anten tasarımı, WCDMA uyumluluğu, 125mm x 63mm x 11.9mm boyut, 149g ağırlık belirtilen özellikleri. 

Xiaomi Phone modelinin iddialı olduğu konulardan birisi ise 1930mAh bataryası ile 2 gün gerçek kullanım süresi sunması. GPS fonksiyonunun yanında Rusların navigasyon sistemi GLONASS da entegre olarak geliyor.

Model 310$ fiyat etiketiyle 29 Ağustos’ta ön siparişe sunulacak. Ekim ayından itibaren ise sevkiyata başlanacak. Modelin rekabetçi fiyatı dikkat çekiyor.

Cihazın üzerinde Android 2.3.5 işletim sistemini temel alan MIUI OS adında düşük seviye kişisel kullanıcı arayüzü yer alıyor. Bu arayüzünü farklı Android temaları kullanmayı sevenler mutlaka tanıyacaktır. Yaklaşık 500 000 kullanıcının MIUI arayüzünü indirip kullandığı tahmin ediliyor.

Model için farklı renkte kılıflar ve yedek bataryalar şimdiden hazırlanmış. Cihaz 2 yıllık bir kullanım ömrünü garanti ediyor. 

Cihazın Çin dışına satılıp satılmayacağı hakkında henüz bir bilgi yok. 
 
 Çin'in en güçlü akıllı telefonu Xiaomi Phone

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8071 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim