Anlık Bildirim

Çinli şirketler kârlarını arttırmak için, işçilerin beyinlerinde veri madenciliği yapıyor

Çin'deki yerel bir haber kaynağına göre Hangzhou Zhongheng Electric şirketi, üretim hattında çalışan işçilerin ruhsal durumlarını, beyin okuma şapkalarıyla raporluyor.
Çin'in Hangzhou bölgesindeki Zhongheng Electric şirketinin fabrikasında, üretim hattı çalışanlarının beyin okuma şapkaları ve kasklarıyla donatılmış oldukları ortaya çıktı. South China Morning Post'un haberine göre yapay zekâ tabanlı bu başlıklar, işçilerin ruhsal durumlarını okuyarak depresyon, anksiyete ya da öfke gibi duygusal tepkilerini tespit etmek için kullanılıyor.
Haber kaynağına göre Hangzhou Zhongheng Electric, iş başındaki çalışanlarının beyin faaliyetlerini izlemek için hükümet destekli teknolojileri kullanan çok sayıda Çinli şirketten sadece bir tanesi. Şirketler, zihinsel stresi azaltmak için mola zamanlarının sıklığını ve uzunluğunu manipüle ederek çalışanların genel verimliliğini ve dolayısıyla kârlarını arttırabileceklerini düşünüyorlar.

Uygulama ile şirket net kârını 315 milyon dolar arttırdı

Beyin okuyan bu başlıklar veya üniforma şapkalarında gizlenen hafif kablosuz sensörler, işçinin beyin dalgalarını sürekli izliyor ve yapay zekâ algoritmaları kullanan bilgisayarlara aktarıyor. Teknoloji her sektörde yaygın bir kullanım alanına sahip olsa da, Çin'deki fabrikalarda, toplu taşımada, devlete ait şirket ve orduda, imalat sanayini rekabet gücünü arttırmada benzeri görülmemiş bir ölçekte kullanılıyor.
İşçilerin beyin dalgalarını izleyen bu teknolojinin 2014 yılından bu yana kullanıldığı ve Hangzhou Zhongheng Electric'in net kârını 315 milyon dolar (2 milyar yuan) arttırdığı açıklandı. Şirket yetkilileri konu hakkında: "Uygulamanın etkisi hakkında şüphemiz yok." derken, aynı duygusal gözetim uygulamasının, devlete ait State Grid Zhejiang Electric Power şirketinde de kullanıldığı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5473 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, işçi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim