Anlık Bildirim

Çinli üretici Geely, Volvo XC40'ın altyapısını kullanan bir coupe-SUV üretecek

Geely'nin bu yıl tanıtacağı üç araçtan biri olan coupe-SUV modeli Volvo XC40 T5 versiyonundaki 2.0 litre dört silindirli motordan faydalanacak. FY11 kod adlı araçla ilgili diğer detaylar haberimizde..

Çinli üretici Geely, Volvo XC40'ın altyapısını kullanan bir coupe-SUV üretecek Tam Boyutta Gör
 

Son dönemde adından sıkça söz ettiren Çinli otomobil devi Geely, 2019 yılını üç yeni modelle süsleyecek. Geçtiğimiz günlerde global pazarda satışa sunmak üzere yeni bir elektrikli sedan ve MPV üreteceğini duyuran şirket, şimdi de bu yıl tanıtacağı üçüncü araç olan FY11 kod adlı coupe-SUV’un tasarımını gözler önüne serdi.

Şimdilik FY11 olarak anılan coupe-SUV modeli ile yeni bir segmentin kapılarını aralayan Geely, resmi görsellerini paylaştığı aracı şimdiye dek ürettiği en sürücü odaklı otomobil olarak tanımladı. Volvo’nun sahibi olan Çinli şirket, yeni aracının altyapısında İsveçli üreticinin en küçük SUV modeli XC40’tan faydalanmış. Bunun sonucu olarak Compact Modular Architecture (CMA) platformunu kullanan FY11’de Volvo XC40 T5 versiyonunun 240 beygir güç ve 350 Nm tork üreten 2.0 litre dört silindirli turbo motor kullanılacak.

Volvo'nun diğer motorları da kullanılabilir 

Geely’nin coupe-SUV modeliyle ilgili bir başka detay da XC40’a göre kayda değer bir ağırlık artışı olmayacağı. Dolayısıyla performans verilerinin de benzer olacağını düşünebiliriz. Bu da aracın 0-100 km/s hızlanmasını 6 saniyede tamamlaması, maksimum 225 km/s hıza çıkabilmesi ve 7 litre civarında ortalama yakıt tüketimine sahip olması anlamına geliyor. Yeni aracında 4x2 ve 4x4 seçeneklerine yer vereceklerini söyleyen Geely, Volvo’nun diğer motorları T3 ve D3’ün de motor gamına eklenebileceğini belirtiyor.

Geely imzalı coupe-SUV’un global pazarda satışa sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor. Araçla ilgili tüm detaylar ortaya çıktığında siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17041 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
volvo xc40, geely coupe suv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim