Anlık Bildirim

Corephotonics’ten iPhone X için patent ihlali davası

Teknoloji devlerinin başka firmaların patentlerini izinsiz olarak kullandığına davaların ardı arkası kesilmiyor. Corephotonics’ten Apple’a ikinci patent ihlali davası geldi.

Geçtiğimiz yılın sonlarında Apple’ın iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus modelinde kendisine ait çift kamera teknolojilerini kullandığını öne sürerek dava açan Corephotonics, iPhone 8 Plus ve iPhone X modeli için de yeni bir dava açtı.

Corephotonics kimdir?

Corephotonics, çift kamera konusunda öncü olduğunu iddia eden bir firma. Ana sensör yanına küçük bir telefoto lens ekleyerek optik yakınlaştırma yetenekleri kazandırmak bu firmanın işi. Ayrıca geniş açılı ve telefoto lenslerden alınan verilerle görselleri iyileştiren bir teknolojiye de sahip.

Samsung’un bu firmada yatırımı var ve son dönem amiral gemi telefonlarındaki çift kamera kombinasyonu Corephotonics ile geliştirildi. Ayrıca Foxconn ve MediaTek gibi firmalar da yatırım yaptı.

Corephotonics, çift kamera konusunda pek çok patente sahip. Apple’ın ise bunlardan 4 tanesini izin almadan kullandığını iddia ediyor. Yukarıda saydığımız firma teknolojileri bu patentlerin içerisinde.

Davada ilgi çeken detay Apple’ın konuya yaklaşımıydı. Firmanın patronu David Mendlovic, teknolojilerin kullanılması ile ilgili geçen yıl Apple ile görüşmeler yaptıklarını, teknoloji devinin kendi çift kamera kombinasyonlarını çok beğendiğini ifade ediyor.

Ne var ki görüşmeler aniden kesiliyor ve Apple yetkilisi eğer bu teknolojileri izinsiz kullanırlarsa dava açmamalarını zira davaların çok uzun süreceğini ve çok maliyetli olacağını söylüyor. Yani şikayet dilekçesinde firmanın iddiası bu yönde.

Yeni dava

Firma iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerine yeni bir dava daha açtı. Bununla birlikte şikayet konusu hayli ilginç. İhlal edilen patentin Ocak 2018 ayında firma tarafından elde edildiği ortaya çıktı. Apple’ın iPhone X ve iPhone 8 Plus modeli piyasaya çıktıktan sonra alınan bu patent ne kadar etkili olacak merak konusu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim