Anlık Bildirim

Cortana için iOS platformunda beta süreci başlıyor

Microsoft'un sanal asistanı Cortana, Windows Phone üzerinde başladığı mobil dünya yolculuğuna Android platformundaki beta programı ile devam etmişti. Sanal asistanın son durağı ise iOS oldu.

Microsoft uygulamanın deneme programı için sınırlı sayıda iOS kullanıcısı kabul edecek. Beta programı için katılımcıların ABD ve Çin'de olması gerekiyor. Katılımcılar uygulamanın ilk iOS beta sürümünü indirdikten sonra denemeye başlayacak ve karşılaştığı sorunları Microsoft ile paylaşacak. 

Paylaşım devam ettikçe Cortana uygulaması hatalarından arınacak ve kullanıcıya sunulması gereken en stabil haline ulaşacak. Beta programına katılmak isteyenlerin kaynak linkindeki anketi doldurması gerekiyor. Program için seçilen katılımcılara mail üzerinden bilgilendirme gönderilecek.

Microsoft'un Cortana sesli asistanı cihaz sahiplerinin sesli komutlar ile webde arama, hatırlatıcı kurma, email gönderme, cihaz ayarlarına erişim gibi sayısız talebini yerine getirebiliyor. Ayrıca Cortana'nın Dünya Kupası, Eurovision gibi etkinliklerde doğru tahminler yapabildiğini de gördük. 

Ancak Cortana uygulamasını kullanmak için Windows 10 için Phone Companion uygulamasını kurmanız ve cihazınızı eşleştirmeniz gerekiyor. Phone Companion bilgisayarınızdaki pek çok veriyi toplayarak mobil cihazınızdan aldığı verilerle birleştiriyor ve Cortana daha verimli çalışıyor. 

Uygulama Windows Phone'da olduğu gibi tüm özelliklerini diğer platformlara taşımıyor. Örneğin Hey Cortana başlatıcı komutu iOS ve Android sürümlerinde olmayacak. Bunun sebebi Windows platformunda Cortana'ya donanım tabanlı destek sunulması. Böylece yazılım sürekli mikrofonu dinliyor ve başlatıcı komutu duyduğu anda harekete geçiyor. 

Microsoft'un Windows platformunu öne çıkarmak ve kullanıcılara benimsetmek için Cortana asistanını iOS ve Android platformuna sunduğu düşünülebilir. Bunun yanında Phone Companion uygulamasının mobil cihazlarınızdan da veriler toplayacak olması en hassas nokta gibi duruyor. Zira kullanıcı verilerini topladıkça veritabanı genişleyecek ve Cortana asistanı daha etkin bir şekilde çalışabilecek. Hali hazırda Siri ve Google Now gibi asistanlar da kullanıcı verilerini sürekli inceleyerek daha kişiselleştirilmiş sonuçlar sunmaya çalışıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2876 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cortana ios beta, iOS / OS X / tvOS / watchOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim