Anlık Bildirim

Dünyanın ilk mekanik klavyeli oyuncu dizüstü bilgisayarı lanse edildi: MSI GT80 Titan

Dünyanın ilk mekanik klavyeli oyuncu dizüstü bilgisayarı lanse edildi: MSI GT80 Titan Tam Boyutta Gör
MSI tarafından ön tanıtımı geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen GT80 Titan dizüstü bilgisayar modelinin merak edilen tüm detayları, Tayvanlı şirket tarafından nihayet açıklandı. Dünyanın ilk mekanik klavyeli oyuncu dizüstü bilgisayar olan sistem, TN panel kullanan 18.4-inç büyüklüğünde ve Full HD çözünürlüğünde ekrana sahip. Bir oyuncu bilgisayarının kuşkusuz en önemli bileşeni olan ekran kartı tarafında GT80 Titan, en hızlı mobil GPU olan GTX 980M'in çiftine sahip. Yani bu sistem, grafik performansında masaüstü GTX 980'den çok daha fazlasını veriyor.
Bu özel dizüstü bilgisayar, işlemci tarafında Intel'in Extreme Edition sınıfına girmeyen en hızlı mobil çözümlerinden Core i7-4980HQ ile karşımıza çıkıyor. 22nm Haswell mimarisini kullanan 4 çekirdek ve 8 izlek destekli bilgisayar, Turbo Boost ile 4GHz saat hızına çıkabilirken, aynı zamanda Intel'in en güçlü dahili grafik birimi olan Iris Pro HD 5200 ile donatılmış durumda. Cherry MX Brown anahtarlarına sahip tam mekanik klavyesi ile en büyük farkını yaratan MSI, masaüstü yerini almaya aday sistemiyle, oyunculara sadece performans değil kontrol tarafında da bambaşka bir deneyim vaad ediyor. İleriye dönük olarak Cherry MX Red anahtarlarına geçişin de ihtimaller dahilinde olduğu sistem, konsept örneğinde altın rengi WASD tuşlarına sahip.
Kaputunun altında dört adet SO-DIMM slotu bulunan ve toplamda 32GB'a kadar DDR3 bellek desteği sunan dizüstü bilgisayar, dört adet M.2 slotu üzerinden SSD depolama sürücüleri için gelişmiş RAID konfigürasyonlarına zemin hazırlıyor. Ayrıca 2.5-inç boyutundaki bir diğer slota isterseniz mekanik isterseniz SSD sınıfı bir başka depolama sürücüsü daha takabiliyorsunuz. Kablosuz iletişim için 802.11ac teknolojisini destekleyen, kablolu bağlantıda ise daha yüksek çevrimiçi oyun bağlantı performansı için Killer Networks ağ kontrol işlemcisine sahip GT80 Titan, ilginç bir detay olarak piyasaya GTX 980M ile çıkacak olsa da, sistem ileriye dönük olarak Nvidia'nın henüz lanse etmediği GTX A80M ve GTX B80M GPU'larına yükseltilebilecek.
Ekranı itibariyle büyük ve yapısı gereği ağır bir bilgisayar olan GT80 Dominator, donanımı itibariyle masaüstü bilgisayarların taşınabilir hali gibi de düşünülebilir zira gündelik hayatta her gün bir yerden diğerine taşınacak kadar esnek görünmüyor. MSI'ın mevcut örnekleri çerçevesinde çok ağır olmayan yük durumlarında bile pilde yaklaşık 30 dakika çalışabilen bilgisayar için sistemi yeniden başlatma gereksinimi doğuran ama pil süresini hissedilir derece arttırmayı sağlayan, harici ekran kartlarını kapatma ve entegre grafikle ilerleme özelliği de bulunuyor. Bu noktada MSI, kullanıcılardan gelen bildirimler çerçevesinde, Nvidia'nın Optimus teknolojisi yerine kendi metodu ile hareket etmiş. Tasarımındaki agresif çizgilerle, kalınlığı haricinde etkili bir görünüme sahip olan sistem, ana bellekten bağımsız, sadece GPU'lar için 16GB GDDR5 bellek kapasitesi gibi detaylarla da öne çıkıyor. Çıkış tarihi ve fiyatı henüz belli olmahyan GT80 Titan, Amerika'da en az 3000 dolar seviyesinde bir fiyatlandırma ile lanse edilecek gibi görünüyor, dolayısıyla gelirse burada çok pahalı olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5842 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, dizüstü bilgisayar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim