Anlık Bildirim

Dünyanın ilk sanal gerçeklik sineması Amsterdam'da açılıyor

Sanal gerçeklik gözlüklerine para ödemeyi gereksiz görüyor ancak yine de bir kereliğine tecrübe etmek istiyorsanız, Amsterdam'daki The Virtual Reality Cinema konsepti size hitap ediyor.

Son yılların yükselen trendi sanal gerçeklik, şimdilik ulaşabileceğimiz fiyat seviyelerinde değil. Tam donanımlı kasklar ateş pahası iken, Samsung Gear VR veya LG 360 VR gibi aksesuarlar ise uyumlu telefonlar gerektiriyor. Sadece tek seferlik tecrübe yaşamak isteyenler için, bu saydıklarımız biraz gereksiz kalıyor ancak eğlence merkezleri gibi mekanlara entegre edilmesi, işin rengini biraz değiştirecek gibi görünüyor. Avusturalya'daki sanal gerçeklik çadırından sonra şimdi de sanal gerçeklik sineması hayata geçiyor.

Samhoud Media tarafından Amsterdam'da inşa edilen sinema, The Virtual Reality Cinema adını taşıyor ve dünyanın ilk sanal gerçeklik sineması olma özelliğine sahip. Elbette vizyon filmlerinin oynadığı salonlardan bahsetmiyoruz. Konsept, sanal gerçeklik için özel olarak hazırlanmış. En fazla 50 kişilik salonlarda, izleyiciler 30 dakikalık içeriklerin keyfini çıkaracak.


İzleyiciler, yerlerine oturduktan sonra Galaxy S6 yerleştirilmiş Gear VR gözlüklerini ve Sennheiser HD 201 kulaklıklarını takıyor. Ardından özel içerikleri tecrübe etmeye başlıyor. Tecrübenin bedeli ise 14$ yani yaklaşık olarak 42TL. Tek seferlik tecrübe arayışında olanlar için 42TL iyi bir fiyat sayılabilir. İlgi yüksek olursa, Samhoud Media diğer Avrupa ülkelerine de yayılmayı planlıyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim