Anlık Bildirim

Elektrik kesintilerini bir saniyeye düşürecek çalışma

Türkiye’de elektrik kesintilerinin saniyelik zamanlarla ifade edilebilecek kadar düşürebilecek önemli bir çalışma planlanıyor. Pilot bölge olarak İstanbul seçilmiş durumda. İşte detaylar:

Elektrik kesintilerini bir saniyeye düşürecek çalışma Tam Boyutta Gör

Elektrik kesintileri özellikle büyük şehirlerde ciddi bir problem. Günlük hayatı olumsuz etkilemenin yanı sıra sanayi tesislerinde üretimin aksamasına neden olarak milli gelirde dolaylı yoldan bir kayda da yol açabiliyor. Bu noktada uzunca bir süredir önemli çalışmalar yapan ve yaptırımlar uygulayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, farklı çalışmaların denenmesi için de yeniliklere açık bir vizyon sergiliyor.

İstanbul Avrupa Yakası'nda uygulanan ve Kapalı Ring adı verilen yeni bir sistem de bu çalışmalardan. Özel bir elektrik şirketinin test amaçlı uygulamaya aldığı proje, trafoların tek bir elektrik hattı yerine iki hattan destekli olması anlamını taşıyor. Ana elektrik hattı, normal durumda şebekeyi beslerken, yedek hat, diğer hattaki arıza durumunda saniyelik bir sürede otomatik devreye giriyor ve şebekeyi beslemeye devam ediyor. Tabi aşırı yüke bağlı olarak trafoda yaşanacak sorun, kesintinin önüne yine geçemeyecek.

Hatırlanacağı üzere 2016 yılının son günlerinde özellikle Marmara Bölgesi’nde büyük çaplı elektrik kesintileri yaşanmıştı. Kesintilere gerekçe olarak olumsuz hava şartları, şebekeye kasıtlı fiziksel saldırı gibi iddialar ortaya atılmıştı. Sorun her ne olursa olsun en azından kritik bölgelerde (turizm, sanayi, hastane gibi) böylesi teknolojiler kullanılarak alt yapı güvenilirliği bir kat daha yükseltilebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6341 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrik, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim