Anlık Bildirim

Elektrikli bisiklet paylaşım girişimi Bizero, yeni bisikletini tanıttı

Türkiye'nin ilk elektrikli bisiklet paylaşım modeli olan Bizero, 100km menzile sahip yeni modelini tanıttı. Bizero II ve elektrikli bisiklet paylaşım sistemi hakkında detaylı bilgi haberimizde.
Bizero, tamamen yerli girişim olan bir elektrikli bisiklet paylaşım sistemi. Bu sistem aynı zamanda Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor. Şehir içi ulaşıma da nefes aldırmayı vaat eden sistem, ilk olarak üniversite kampüslerinde büyümeyi hedefliyor. Boğaziçi Üniversitesinde pilot uygulamalarla başlayan Bizero, kendini de geliştirmeye devam ediyor. Yeni çıkardığı Bizero II modeli dünyada kullanılan örneklerden kendini soyutlayarak elektrikli bisiklet paylaşım sistemlerinde bir yenilik getiriyor.

Bizero nasıl çalışır? 

Öncelikle iOS veya Android marketten Bizero uygulamasını indiriyorsunuz. Gerekli üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra bir kredi kartını tanımlamanız yeterli. Bizero sizden herhangi bir depozito ücreti almayacaktır. Daha sonra Bizero istasyonuna gidip, uygulamaya kiralamak istediğiniz bisikletin plakasını girdiğiniz taktirde kilit açılacak ve bisiklet kullanıma hazır olacak. Bizero'yu kullanmakta oldukça ucuz. Kiralama işlemi tamamlandıktan sonra ilk 15dk 2kr/dk. 15-30dk 3kr/dk. 30-60dk 4kr/dk. 60 dakika üzeri de 5kr/dk. üzerinden ücretlendiriliyor. Ücretler tanımlamış olduğunuz kredi kartınızın bakiyesinden düşürülüyor.
Bisikletler hem elektrikli hem de pedal destekli. Sizi yormadan gidebileceğiniz yere hem ucuza hem motorlu taşıtlar kullanarak sera gazı salmadan hem de bir nevi spor yaparak ulaşabiliyorsunuz. Proje aynı zamanda Sağlık Bakanlığı destekli ve şuan için 20 bisiklet, 10bin kadar sürüş deneyimi ve 2binin üzerinde kullanıcıya ulaşmış durumda.

Bizero II  

 Elektrikli bisiklet paylaşım sistemi olan Bizero girişiminden biraz bahsettikten sonra gelelim yeni bisikleti Bizero II'ye. Bisiklet, elektrikli ve pedal destekli aynı zamanda da akıllı. Çin, Abd, Hollanda gibi benzeri olan ülkelerde kullanılan elektrikli bisikletlere nazaran jant bataryalı değil. Bu yüzden de hafif ve şık bir yapıya sahip. Bizero II klasik 220v fiş ile şarj olabiliyor. Üzerinde GPS takip sistemi ve alarm bulunuyor. Aynı zamanda önde bir malzeme sepeti ve gidon ortasında cep telefonunuzu koymak için bir telefon tutacağı konumlandırılmış. Bisiklet %35'e kadar eğimde bile elektrik gücüyle gidebiliyor olması da sınıfları arasında bir ilk. Bizero, yeni elektrikli bisikleti için patlamayan teker, bozulmaz fren ve dayanıklı jantlardan oluştuğunu belirtiyor. Bir batarya göstergesi de bulunan bisiklet %100 şarjda 100km gidebiliyor.  
 Bizerro II aslında projenin ikinci etabı. Boğaziçi Üniversitesinde başlayan girişim, şehir içi ulaşımda da kullanıla bilmesi için çalışmalara başladı. Çeşitli seçeneklerle bayilik de veren sistem, yeni bisikletini Temmuz ayında yollara çıkaracak. Projeyi beğenen girişimciler için girişim modellerini aşağıdan görebilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim