Anlık Bildirim

Elektronik kitap, gazete ve dergilerin KDV oranı yükseltildi

Bugün 30630 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile e-kitap, dergi ve gazetelerin KDV oranlarında düzenleme yapıldı. Karar, 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek.

Elektronik kitap, gazete ve dergilerin KDV oranı yükseltildi
 

2013 yılında yapılan KDV düzenlemesiyle birlikte e-gazete ve e-dergilerin KDV oranı yüzde 1’e, e-kitapların KDV oranı da yüzde 8’e düşürülmüştü. Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan yeni bir Cumhurbaşkanı kararı ile bu oranlar yükseltildi.

Bugün yayımlanan 30630 sayılı Resmi Gazete’de, Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı da yer aldı. Buna göre, e-kitapta yüzde 8, e-gazete ve e-dergide yüzde 1 olan KDV oranı yüzde 18’e çıkarıldı. Kararın 1 Ocak’ta yürürlüğe gireceği belirtildi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda internet reklamlarına yönelik vergi düzenlemesi de yer aldı. Buna göre, internet ortamında reklam hizmeti veren ve buna aracılık edenlere yapılan ödemeler üzerinden gelir vergisi, vergi usul ve kurumlar vergisi kanunu çerçevesinde yüzde 15 oranında kesinti yapılacak. Bu uygulama da 1 Ocak’tan itibaren başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26622 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
e-kitap, e-dergi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim