Anlık Bildirim

Evga'nın yayınladığı Bios güncellemesi nasıl yapılır?

Evga'nın Pascal serisi GTX 1070 modellerindeki Micron GDDR5 VRam'lerindeki sorunları büyük ölçüde çözen ve bazı genel hataları gideren Bios güncellemesi çıktı. Peki nasıl kuruluyor?
 Evga GTX 1070 modelleri için yayınlanan yeni bios bize neler sunuyor? Nasıl kuruluyor? Nereden öğrenebilirim? Hepsi haberimizde.

Yeni sürümde neler değişti?

Yeni sürümle birlikte 1.075V olan Voltaj değeri artık 1.081V'a kadar çıkabiliyor. Voltaj tepkimesi daha sık denetleniyor ve gerektiğinde frekans arttırmada artık sorun çıkmıyor. Fabrika çıkışı değerlerde(8GHz) sorun şu ana kadar rapor edilmedi. OC başarımı ise dikkate değer şekilde gelişmiş ve kararlılık artmış durumda.
Kendi kartımla yaptığım denemelerde  2164MHz(+170) GPU ve 9164MHz(+580) bellek frekansı ile en ufak artifact dahi almadan yaptığım tüm sentetik ve oyun testlerini başarı ile bitirdi. En fazla %85 TDP kullanımı ve 54 derece GPU sıcaklığı gördüm.

Gelelim kuruluma

BURADAN kartınız için tek bios ise tek dosya, çift bioslu FTW PCB'sine sahip bir model kullanıyorsanız 1. ve 2. bios için dosyaları indirip ayrı ayrı konumlara/klasörlere çıkardıktan sonra gerekli kontrolleri yapıp kurulumu yapabilirsiniz.
Kartınızın seri numarası  ile indirdiğiniz dosyanın seri numarası bire bir aynı olmalı. Aksi halde ciddi sorunlar yaşama ihtimaliniz oldukça yüksek.
Gelelim kurulum aşamasına. Kartınız tek biosa sahip ise doğrudan kuruluma geçebilirsiniz. Eğer kartınız çift biosa sahip ise kartınızın hangi biosta çalıştığını kontrol etmeniz gerekli. 1. bios ise 1.bios için indirdiğiniz dosyayı, 2. bios aktif ise 2.bios dosyasını kurmanız gerekli ve her bios için ayrı ayrı kurulum yapmanız lazım. Yani MasterBios(1.bios) aktif ise 1.bios için indirdiğiniz dosyayı kurduktan sonra kartı 2.bios konumuna getirip aynı işlemleri 2.bios için tekrarlamanız lazım.
Aşama 1: İndirdiğimiz dosyayı bir klasöre çıkardıktan sonra arkada çalışan uygulama açık olmadığından emin olduktan sonra update.exe dosyasını yönetici olarak çalıştırıyoruz. 
Aşama 2: Aşağıdaki konsol uygulamasında ekran görüntüsünde görüldüğü gibi devam etmek için "y", geçmek için "s", iptal edip kapatmak için "a" tuşuna basmanız gerekli.
Aşama 3: Konsol uygulaması işlemleri bitirdikten sonra kapanacak. Yüklemenin bittiğinden emin olup bigisayarı yeniden başlattığınızda kurulum tamamlanmış olacak. Bios sürümünü GPU-Z ile kontrol edebilirsiniz.

Kontrol etmek için 

Tek bioslu kartlarda yeni bios sürümü: 86.04.50.00.70 olmalı.
Çift  bioslu kartlarda yeni bios sürümü aktif bios sürümüne göre 1.bios ise 86.04.50.00.70, 2.bios aktif ise 86.04.50.01.70 olmalı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim