Anlık Bildirim

Evrensel Apple uygulamaları yolda

Önümüzdeki yıldan itibaren tek bir Apple mağazasından indirdiğiniz uygulamanız; iOS veya macOS cihazınıza göre kendisini otomatik olarak optimize edebilecek.

Microsoft’un evrensel uygulama konsepti duyurulduğu dönemde ilgi görmüş ve potansiyeli olan bir alan olarak kabul edilmişti. Ne varki Windows 10 mobile ekosisteminin dibe vurması bu konsepti kullanışsız hale getirdi. Şimdi ise Apple bunu başarmak niyetinde.

Tek mağaza tek uygulama

Sektörden gelen bilgilere göre iOS ve macOS uygulamaları tek bir temel üzerinde şekillenecek. Yani geliştiriciler tek bir uygulama geliştirecek ve uygulama iOS veya macOS platformlarına göre optimize olabilecek. Microsoft tarafında da uygulamalar cihaza göre kendisini ölçeklendiriyordu.

Evrensel uygulama konseptinin şüphesiz büyük avantajları var. İlk olarak geliştiricilere kolaylık sağlanıyor ve özellikle macOS platformunda uygulama sayısının artması imkanı doğuyor. Diğer taraftan iOS platformundaki uygulamaların en güncel hali macOS kullanıcılarına da sunuluyor. Ayrıca tüm masaüstü ve mobil uygulamalar artık tek bir mağazada toplanıyor. Bu da haliyle macOS kullanıcılarının daha fazla etkileşimi anlamına geliyor. Apple tarafında da kaynakların tek bir noktaya odaklanması verimliliği arttıracaktır.

Apple yazılım ekosistemindeki en büyük yenilik olarak gösterilen evrensel uygulamalar elbette büyük bir riski de barındırıyor ancak hem iOS hem de macOS zaten çok popüler platformlar. Bu bakımdan benimsenmesi ve hayata geçirilmesi zor olmayacaktır.

Kaynaklar Apple’ın bu konuda elini çabuk tutmak istediğini belirtiyor. En geç WWDC 2018 geliştirici konferansında proje ile ilgili açıklamalar gelebilir. İlk örnek uygulamaların ise sonraki iOS ve macOS sürümlerinde boy göstermesi sürpriz olmayacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim