Anlık Bildirim

FaceTime'daki güvenlik açığının Apple'a bir hafta önceden bildirildiği ortaya çıktı

Teknoloji devi Apple'ın FaceTime özelliğinde ortaya çıkan ve aranan kişinin bilgisi olmadan dinlenebilme hatasının bir hafta öncesinden Apple'a bildirildiği ve ciddiye alınmadığ ortaya çıktı.
Geçtiğimiz günlerde Apple cihazların FaceTime özelliğinde ortaya çıkan bir güvenlik açığı, aranan kullanıcı çağrıya cevap vermese bile sesinin duyulmasını sağlıyordu. Aslında bu durum henüz birkaç günlük bir mesele gibi görünse de aslında bir haftadan fazla bir süreci kapsıyor.

Apple ciddiye almadı

Wall Street Journal'ın haberine göre Arizona'da yaşayan Grant Thompson adındaki genç, Fortnite oynarken FaceTime'ın grup aramalarındaki bu hatayı farketti. Çağrıya cevap vermeyen kullanıcının sesini duyduğunu belirten genç durumu Apple'a faks yolu da dahil olmak üzere birçok mecradan ilettiğini ve geri dönüş alamadığını iddia ediyor.
Hatayı bildirmek için bir geliştirici hesabının olması gerektiğini çok sonradan öğrendiğini söyleyen Thompson, Apple ekibinin de konuya duyarsız kaldığını söyledi. Hatayı ilk keşfettiğini de ileri süren genç adama Apple'ın bir ödül verip vermeyeceği ise şimdilik muamma.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim