Anlık Bildirim

Galaxy Note 4 ekranı gerçeğe yakın renkler sunabiliyor

Galaxy Note 4 ekranı gerçeğe yakın renkler sunabiliyor

Yıllardır Samsung Super AMOLED ekranları ile en canlı ve en parlak renkleri sunduğunu iddia etse de, bu ekranların gerçek renkleri tam olarak yansıtamadığı ve yeşilin ağır bastığı konusunda sürekli eleştirilere maruz kalıyordu. Ancak son dönemde bazı gelişmeler yaşanıyor.

Galaxy Tab S serisindeki Super AMOLED ekranları ile övgü toplayan Samsung, bu modellere koyduğu Basic ekran moduyla renkleri optimize ederek gerçeğe en yakın şekliyle sunmayı başarmıştı. Galaxy Note 4 modelindeki ekranın renk ısıları ve Delta E değerleri göz önüne alındığında ekranın Basic modunda daha doğal renklere kavuştuğu ortaya çıkmış.

Galaxy Note 4 artık Basic modunda referans sRGB standardına çok yakın renkler üretebiliyor. Bu testler prototip üzerinde yapıldığı için önizleme manası taşıyor. Piyasaya çıkan nihai sürümde ekran testleri daha net olarak yapılabilecek. 

Delta E standardı renk hatalarının miktarını anlamak için kullanılan bir ölçü ve 5 seviyesinin altında kalan değerler genelde iyi olarak tanımlanıyor. Galaxy Note 4 ekranının gri Delta E ve rgb Delta E ölçümleri sırasıyla 3.84 ve 4.86 olarak ölçülmüş. Bu da ekran ne kadar parlak ve canlı olursa olsun gerçek renk değerlerine olan yakınlığından sapmadığını gösteriyor. 

Ekranın gerçek renklerden ziyade parlak ve canlı renkler sunmasını isteyen kullanıcılar AMOLED Cinema veya AMOLED Photo modlarına da geçiş yapabiliyor. Ancak Galaxy Note 4 ekranının Basic modda sunduğu renk kalitesi pek çok kesimden övgü almış durumda.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4507 kez okundu.
28 kişi, toplam 31 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim