Anlık Bildirim

Google'dan artırılmış gerçeklik destekli Kıble Bulucu

Arama devi Google, kullanıcıların nerede olurlarsa olsunlar Kıble'ye yönelebilmelerini sağlayan artırılmış gerçeklik destekli Kıble Bulucu hizmetini kullanıma sundu.
Google, kullanıcıların artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisiyle kıblenin yönünü tespit etmelerini sağlayan Kıbleyi Bul hizmetini kullanıma sundu. Mobil tarayıcılar aracılığıyla erişilebilen Kıble Bulucu (Qibla Finder), telefonların GPS ve kamera işlevleriyle çalışmak üzere tasarlanmış durumda. Ayrıca konum bilgisi sağlayan herkes tarafından kullanılabiliyor.
Web uygulaması, artırılmış gerçeklik teknolojisi ile kullanıcıları nerede olurlarsa olsunlar Kıbleye yönlendirebildiği gibi, bulunduğunuz konumla Mekke arasındaki mesafeyi de gösteriyor. Son beş yıl içinde Kıble ile ilgili yapılan arama sonuçları, insanların Kabe'ye yönelmek istediklerinde genellikle uygulama arayışına girdiklerini ortaya koymuş durumda. Google'ın bu nedenle nerede olursanız olun, doğrudan tarayıcınızı kullanarak kıbleyi bulmanızı sağlayan Kıble Bulucu'yu kullanıma sunduğu belirtiliyor.
Yeni özellik, arama devinin Ramazan ayını daha keyifli hale getirmek için 2014 yılında açtığı web sitesi üzerinden erişilebiliyor. Google'ın Ramazan'a özel portalında ayrıca mübarek aya özel YouTube videolarının yanı sıra yemek tarifleri ve namaz saatlerini öğrenebileceğiniz uygulama tavsiyeleri de yer alıyor. Artırılmış gerçeklik destekli web uygulamasını kullanmak için qiblafinder.withgoogle.com adresini ziyaret etmeniz yeterli.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6322 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, tarayıcı ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim