Anlık Bildirim

Güney Kore'deki iPhone 4S satışları rekabetten uzak devam ediyor


Dünyanın pek çok ülkesinde iPhone 4S modeli satışa sunuldu ve 10 milyondan fazla bir satış yaptığı tahmin ediliyor. Satışa çıktığı ülkelerde ilk gün kuyrukları yaşanırken Güney Kore'de satışlar beklentinin oldukça altında kaldı.

Güney Kore Samsung'un ve LG'nin anavatanı. 4G LTE veri iletişim teknolojisi çok yaygın olarak kullanıldığı için tüketici eğilimi genelde bu yönde oluyor. Korea Times gazetesinin haberine göre Güney Kore'de satışlar oldukça yavaş ilerliyor. 

Bunun sebebi ise tüketicilerin iPhone 4S modelini düşük performanslı ve beklenen özelliklerden yoksun bulması olarak gösteriliyor. İlk günden başlayan batarya problemi ve 4G LTE eksikliği iPhone 4S'in cazibesini yitirmesine neden oldu.

SK Telecom ve Korea Telecom operatörlerinin toplam ön siparişleri 150 000-300 000 arasında. Ön siparişlerin bir bölümü ise iptal edildi. 

Tüketiciler ağırlıklı olarak donanım problemlerinden, 4G LTE ağlarına uyumlu olmamasından ve Siri'nin Kore dilini desteklememesinden yakınıyor. Bu bakımdan iPhone 4 modelinden hiç bir farkı kalmıyor. Tüketici de aynı model için yeniden para vermek istemiyor. 

Samsung'un LTE uyumlu modelleri Güney Kore'de daha popüler. Özellikle Apple ile olan patent davaları bu bölgede Apple'a olan ilginin azalmasına neden oldu. iPhone 4S ilk hafta 4  milyon satarak tarihin en hızlı satılan akıllı telefon modeli olmuştu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8372 kez okundu.
36 kişi, toplam 46 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 4s
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim