Anlık Bildirim

HTC'den Beats Audio özellikli ilk model Sensation XE olacak

Tayvanlı akıllı telefon ve tablet üreticisi HTC'nin Beats Audio şirketine yaptığı 300 milyon dolarlık yatırımın ardından bu ses teknolojisine sahip telefonların neler olacağı merakla beklenmeye başlamıştı. HTC Vigor, HTC Ruby ve son olarak bilgileri internete sızan HTC Runnymede'nin ilk modeller olacağı iddiaları internette dolaşıyordu.

Ancak HTC hepsinden farklı bir modelin Beats Audio özelliğini taşıyacağını resmi olarak duyurdu. Bu model daha önce bahsedilen HTC'nin popüler modeli Sensation'un yenilenmiş hali Sensation XE olacak. 

HTC Sensation modelinin ilk versiyonu 4.3 inç qHD 540 X 960 piksel çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif ekran, 1.2 GHz hızında çift çekirdekli Qualcomm MSM 8260 Snapdragon işlemci, 768MB RAM, Android 2.3 Gingerbread, 1080p video kaydedebilen 8MP arka kamera, 1GB dahili hafıza ve 32GB'ye kadar microSD desteği sunuyordu.

Piyasaya daha erken çıkacağı için Sensation XE versiyonu Beats Audio özellikli ilk model olacak. İddialarda bahsedilen pek çok yeniliğin aksine orijinal versiyonundaki donanımlara sadık kalan Sensation XE işlemci hızını 1.5GHz'ye çıkarırken kullanım süresini artırmak için 1,730mAh batarya kullanmış. Dahili hafıza ise 4GB'a yükseltilmiş.
Ürün kutusunda müzik ve video ihtiyaçlarınız için 8GB veya 16GB microSD kart da verilecek. Ayrıca gömülü uzaktan oynatma kontrolünü de içeren özel ses işleme donanımı ve yazılımı eklenmiş. HTC bunu rakiplerinden çok farklı olmak için kullanmak istiyor.

Sensation XE modelinin en önemli özelliği ise beraberinde gelen Beats by Dr.Dre kulaklıkları olacak. Bu kulaklık ürüne takıldığında Beats by Dr.Dre ses profili otomatik olarak etkinleşecek. HTC bu profilin Beats Audio için özel olarak geliştirildiğini belirtiyor. 

Beats Audio özelliğine yönelik diğer bir göze çarpan yenilik ise ekranın altına konumlanmış dokunmaya hassas menü butonlarının kırmızı arka aydınlatmaya sahip olması. Ayrıca duvar kağıdı da kırmızı temayı yansıtıyor. Böylece Beats Audio teknolojisinin kırmızı rengi cihazın her yerine hakim oluyor.

HTC Sensation XE modeli Eylül ayı sonlarına doğru Avrupa ve Asya pazarına giriş yapacak. Resmi satış fiyatı ise 589€.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25524 kez okundu.
39 kişi, toplam 54 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim