Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Haftanın En İyi iOS Uygulamaları : 30 Haziran - 7 Temmuz

 Herkese merhaba ben Yunus Çağlayan. Haftanın En İyi iOS Uygulamaları ile karşınızdayım. Bu hafta seçtiğim uygulamalara hızlıca bi göz atalım;

1. Hızlı çizim kabiliyetimizi konuşturduğumuz Magic Touch
2. En eğlenceli piano çalma uygulaması Yokee Piano
3. Godzilla olup şehri yerle bir ettiğimiz ThumbZilla
4. Periscope'a rakip olabilecek canlı yayın uygulaması Stre.am
5. Kod yazmayı öğrenmek isteyenlere büyük yardımcı Codecademy

1. Magic Touch

Magic Touch'da Bir sihirbazız ve kalemizi koruyoruz. Yukardan balonlar ile aşağı inen düşmanları alt etmek için balon üstündeki şekilleri ekranda çizerek o balonların patlamasını sağlıyoruz. Eğer hızlı bi şekilde
balon üstündeki şekli çizemezsek düşmanlar yere ayak basıyor ve bölümü kaybediyoruz. Her patlayan balonda puan kazanıyoruz ve bu puanlar ile karakterimizi geliştirebildiğimiz gibi, farklı büyüler,
farklı arkaplan görüntüleri gibi geliştirmeleri açabiliyoruz. Başlarda kolay gibi gözüksede, sonradan artan balon ve düşman sayısı ile oyun gerçekten zorlu ama bi o kadar da keyifli anlar sunmaya başlıyor.
2014 ve 2015 yıllarında bir çok ödül kazanan oyunun boyutu 36 MB.


2. Yokee Piano

Mobil cihazlarda enstürman çalmak gerçekten büyük keyif. Özellikle büyük ekranlı cihazlarda bu keyif dahada artıyor. Yokee Piano, piano çalmak için en güzel uygulamalardan birtanesi. Uygulamaya üye olup giriş yaptıktan sonra
bir rütbemiz oluyor ve zamanla geliştikçe bu rütbemiz artıyor. Yüzlerce şarkı bulunan uygulamada, ücretsiz şarkılardan birini seçip başlıyoruz. Oyun bize istersek şarkıyı çalmaya geçmeden önce kısa bi süre dinleyerek notalara hakim olmamıza yardımcı oluyor.
Çalmaya başlamadan evvel 3 farklı zorluk seviyesini seçip başlıyoruz. Yukardan gelen notalara tam çizgi üstünde basarak şarkıyı çalıyoruz. Şunuda belirtelim illaha çizgi üstünde basmak zorunda değilsiniz. Kulağınıza tam oturduğu anda basmak isterseniz uygulama yine şarkıya devam ediyor.
Şarkı bittikden sonra puan kazanıyoruz. Ve bu puanlar seviyemizi ilerletmemize yarıyor. Dilersek arkadaşlarımız ile kapışabildiğimiz uygulamada karaoke özelliğide bulunuyor. Uygulama içindeki birçok popüler şarkı ücretli.
Programın boyutu 38 MB.


3. ThumbZilla

Bir GodZilla'yı canlandırdığımız ThumbZilla'da şehirde dolaşarak fırtınalar estiriyoruz. Yol üstündeki evlere, araçlara ayaklarımızla basarak puanlar kazanıyoruz. Peşpeşe yaptığımız her saldırıda combo yapabiliyoruz. Üst kısımda bulunan barı yükseltmek ve bölümü tamamlamak için bekleme yapmadan hızlıca kaos oluşturmamız gerekiyor. Eğer bu bar biterse oyun sonlanıyor. Aynı zamanda oyundaki hareketli müzikler ile keyif doruk noktasına çıkıyor. Boyutu ise 55 MB. 


4. Stre.am

Son zamanlarda mobil platformlarda çok sık görmeye alıştığımız canlı yayın uygulamalarından bi tanesi olan Stre.am dikkatleri üzerine çekiyor. Uygulama canlı yayın yapmanın yanı sıra, istediğimiz her an video kaydedip telefona depolama olanağıda sağlıyor. Periscope ve Meerkat'den farklı olarak sadece Twitter değil birçok sosyal ağda yayını paylaşmaya olanak sağlayan uygulamada, gerçekten kaliteli ve sorunsuz yayın yapmak mümkün.
Meerkat'de ve Periscope'da gördüğümüz hiçbir aksaklık ve hata şu ana kadar Stre.am ile karşımıza çıkmadı. Yayın esnasında canlı izleyicileri görebilir, aynı zamanda yayını izleyenler bizlere Like butonu ile destek verebilir. Chat ekranı aktif olarak sorunsuz çalışan uygulamada ekstra olarak kamera flaşını yakabiliyor, yayını farklı mecralarda paylaşabiliyor, yayına fotoğraf ekleyebiliyoruz.
Ayrıca Periscope'dan farklı olarak ekrana çift tıklayarak değil, sol üstteki menü ile açılan buton sayesinde ön kameraya geçebiliyoruz. Ekrana çift tıklama olayı olmadığı için, yayın esnasında istediğimiz objeye netlemek için ekrana rahatlıkla tıklayabiliyoruz. Açıkcası programın en iyi özelliklerinden biri bu olsa gerek.
Zamanla çok daha öne çıkacağını düşündüğüm Stre.am'ın boyutu 34 MB.


5. Codecademy

Codecademy, basit arayüzü ve kolay kullanımı ile insanlara kod yazmayı eğlenceli şekilde öğreten bir internet sitesi. Bu sitenin uygulaması ise mobil cihazlarda yerini almış durumda. Kod yazmaya hevesli olan insanlara gerçekten çok basit bi dille yardımcı olan uygulama 7 seviyeden oluşuyor. Başlangıç seviyesini aştıkdan sonra Data tipleri, değişkenler, karşılaştırmalar, IF - Else komutları ve HTML derslerini aldıktan sonra web sitemizi oluşturacak son aşama ile kod yazmayı az da olsa öğrenmiş oluyoruz.
Dilersek her aşamayı bitirdiğimizde twitter üzerinden bu aşamada yaptıklarımızı paylaşabiliyoruz. Son aşamadan sonra uygulama, yaptığımız web sitemizi incelememiz için mail adresimize gönderiyor. Eğer kod yazma konusuna meraklıysanız, kurcalamak isteyeceğiniz güzel bir uygulama. Boyutu ise sadece 7 MB.

https://itunes.apple.com/tr/app/codecademy-code-hour/id762950096?mt=8                                                                                                                                                                                                                                                                                        
Uygulamalar hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmından bize aktarabilirsiniz, bir sonraki bölümde görüşmek üzere, kendinize çok iyi bakın. 

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim