Anlık Bildirim

Hindistan artık dünyanın ikinci büyük akıllı telefon pazarı

Dünyanın en büyük nüfusa sahip ikinci ülkesi Hindistan artık akıllı telefon pazarında da ikinci. Yılın üçüncü çeyreğinde ülkede 40 milyon akıllı telefon satışı gerçekleşti.

Nüfusu fazla olan ülkelerin akıllı telefon sektöründe söz sahibi olduğu yadsınamaz bir gerçek. 1.4 milyara yaklaşan nüfusuyla Çin şu anda dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı konumunda. ABD ise onu takip ediyordu. Üçüncü çeyrekte roller değişti.

Yavaş ama derinden

Canalys tarafından yapılan ve satış rakamlarını temel alan rapor göre yılın üçüncü çeyreği itibariyle Hindistan dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı haline geldi. Böylece ABD’yi geride bırakmış oldu. Zaten iki ülke arasında çok az bir fark kalmıştı.

Çeyrek dönemde ülkede toplam 40 milyon akıllı telefon satıldı. Samsung ve Xiaomi, 10’ar milyon civarında satış ile ilk iki sırayı paylaşıyor. Sonra Vivo, Oppo ve Lenovo geliyor. Apple ise toplam 900 bin civarında iPhone sattı.

Hindistan alım gücü çok düşük ülkeler arasında yer alıyor ve aslında nüfusa oranla satılan akıllı telefon sayısı çok az. Bu bakımdan gelecek yıllarda sayının yükselmesi bekleniyor. Apple’ın uzun süredir Hindistan’a önemli yatırımlar yapmasının en önemli sebebi bu.

Çin ise kalabalık nüfusunu çok iyi kullanıyor. Benimsenme oranının yüksek olduğu ülkede nüfus 1.4 milyara yakın ve üçüncü çeyrekte satılan akıllı telefon sayısı 100 milyonu geçiyor. Bu rakam pek çok ülkenin nüfusundan bile fazla. ABD ise 320 milyon civarında nüfusa sahip ve 40 milyonun altında bir satış gerçekleşti. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim