Anlık Bildirim

LG Mobile yine kayıplarda

LG G6, LG V30 ve LG Q serisi gibi dikkat çekici akıllı telefonlar piyasaya sürse de firma bir türlü beklenen satışları yapamıyor. Mobil bölüm yine büyük bir zarar içerisinde.

Yılın üçüncü çeyreğini geride bırakan LG, mali olarak genel anlamda oldukça iyi bir performans sergiliyor. Ne var ki mobil bölüm halen bu yükselişe ayak uyduramadı ve zarar etmeye devam ediyor.

Firmayı yavaşlatıyor

Firmadan yapılan açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinde elde edilen gelir 13.44 milyar dolar olarak gerçekleşti. Geçen yıl aynı döneme göre yüzde 15 artış yaşandı. Gelir anlamında firmanın tüm bölümleri artış elde etti.

Faaliyet karı ise 455 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ev aletleri, panel ve otomobil bölümü yüksek kar elde ederken mobil bölüm 330 milyon dolar zarar getirdi. LG G6 ve LG Q serisinin beklentilerin altında kalan satışları, LG V30’un henüz tam anlamıyla yaygın satışa sunulmaması zararın baş aktörleri oldu. Yılın dördüncü çeyreğinde LG V30 amiral gemisinin daha fazla kişiye ulaşması için çaba sarf edilecek.

Mali tablolarda en dikkat çeken ise otomotiv sektöründe LG’nin çok başarılı bir çizgi izlemesi. Elektrikli araç bileşenleri ve araç içi eğlence sistemleri üreten otomotiv bölümü toplamda 770 milyon dolar gelir elde etti ve yıl bazında yüzde 29 artış yakaladı. Ar-Ge yatırımları nedeniyle 25 milyon dolar civarında bir zarar ortaya çıktı. Firma bölümün büyüyerek yoluna devam edeceğini düşünüyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3677 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg electronics, lg mobile ve
2 etiket daha lg v30 Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim