Anlık Bildirim

Hitachi'nin yeni 4.5 inçlik IPS HD ekranı 329ppi (inç başına düşen piksel sayısı) oranı sunuyor


Cep telefonlarının ilk dönemlerinde görmeye alıştığımız siyah beyaz ekranlar zamanla yerini renkli ekranlara bıraktı ve 256 veya 65536 renk şeklinde tabirler hayatımıza girmeye başladı. Her yeni modelde çarpanları biraz daha artan renkli ekranlar günümüzde neredeyse laptop ekranları ile yarışacak çözünürlüğe ulaştı. 

Piyasada bulunan modeller arasında iPhone 4 modeli inç başına düşen piksel sayısı bakımından (326ppi) şu en iyi çözünürlüğü veren Retina Display ekrana sahip. Rakip akıllı telefon modelleri de çok yakın değerlere ulaşmasına rağmen yine de iPhone 4'ü henüz yakalayamadı. 

Apple 3.5 inçlik ekranda ideal çözünürlüğe ulaşmayı başarırken 4.3 veya 4.5 inç gibi ekranlara sahip rakipleri 326ppi değerine ulaşamıyor. Yakında piyasaya çıkacak olan HTC Vigor ise 4.3 inç ekranda 1270 x 720 çözünürlüğü ile 342ppi değerini yakalamış durumda. Ancak bu gelişmeler üretim masraflarını artırdığı için telefon fiyatları da yüksek oluyor.

Hitachi ise üzerinde çalıştığı teknoloji ile Retina Display tarzı ekranları çok daha ucuza mal etmeye odaklandı. Yılın ilk aylarında tanıtımını yaptığı 4.5 inç IPS LCD ekranlar 1270 x 720 çözünürlük, 1100:1 kontrast oranı ve 329ppi değerlerini sunuyordu. 

İlk prototip ekranların alt tabaka materyali olarak düşük ısıda polisilikon (LTPS) kullanan Hitachi yeni prototipinde ise kristal içermeyen amorfoz silikon teknolojisini başarıyla test etti. Amorfoz silikon teknolojisinin en önemli avantajı üretiminin LPTS ekranlara göre çok daha ucuz olması. 

Performansı biraz düşürdüğü bilinen amorfoz silikonun testlerde sadece kontrast oranını 1000:1 seviyesine çektiği görüldü. Diğer özelliklerde bir değişme olmadı. Ayrıca parlaklık da 500 nit olarak aynen kaldı.

Elde edilen başarı geleceğin akıllı telefon ve tablet cihazlarında daha az masraflı ancak yüksek ppi değerlerine sahip ekranların üretilmesi açısından firmalara destek olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8042 kez okundu.
11 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim