Anlık Bildirim

Hyundai'nin araçları artık parmak iziyle çalışacak

Güney Koreli üretici Hyundai'nin geliştirdiği parmak izi teknolojisi araçların kapı kolunda ve motor çalıştırma düğmesinde kullanılacak. Sisteme birden fazla sürücü tanıtılabilecek. İşte detaylar...

Hyundai'nin araçları artık parmak iziyle çalışacak Tam Boyutta Gör
 

Güney Kore merkezli üretici Hyundai, akıllı telefonlarda sıkça kullandığımız parmak izi teknolojisini ürettiği araçlara getirmeye hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre araç sahipleri aracının kilidini açmak ve çalıştırmak için parmak izini kullanabilecek.

İlk olarak 2019 Santa Fe modelinde kullanılacak 

Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Çin’de satışa sunulması beklenen 2019 Santa Fe modelinin donanım listesinde bu özellik de bulunacak. Aracın kapı koluna yerleştirilen parmak izi okuyucu, sisteme şifrelenmiş veri yollayarak kilidin açılmasını sağlayacak. Ayrıca aracın içindeki motor çalıştırma düğmesinde de parmak izi okuyucu bulunacak.

Sürücülerin bu sistemi kullanmadan önce parmak izini aracına tanıtması gerekiyor. Hyundai, sisteme birden fazla sürücünün parmak izinin tanıtılabileceğini söylüyor. Sürücü koltuğunun pozisyonu ve yan aynaların açısı, hangi sürücünün parmak izini okuttuğuna bağlı olarak otomatik ayarlanıyor. Yani aynı ayarları her seferinde yapmanıza gerek kalmıyor. Hyundai, otomatik ayarlanan özellikler arasına sıcaklık, nem ve direksiyon ayarlarının da ekleneceğini belirtti.

Hata payı 50 binde 1 

Araç kilidinin parmak iziyle açılması daha önce de pek çok kez gündeme gelmişti. Fakat sistemin güvenliğiyle ilgili soru işaretleri tam giderilemediği için herkesin kuşkuyla yaklaştığı bir özellik olarak kaldı. Güvenlik konusuyla ilgili de açıklama yapan Hyundai, parmak izi okuyucusunun parmağın farklı bölgelerindeki elektrik seviyelerini ayırt edebildiğini, bu sayede hack ve sahte parmak izi gibi tehlikelerden korunduğunu dile getirdi. Okuyucunun 50 binde 1 hata oranına sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Güvenliğin yanı sıra, kapı koluna entegre edilecek okuyucunun güneş ışınlarına, soğuğa ve yağışlı havalara karşı da dirençli olması gerekiyor. Ancak Hyundai’nin böyle durumlar için ne gibi önlemler aldığını henüz bilmiyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12204 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
2019 santa fe, hyundai parmak izi ve parmak izi teknolojisi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim