Anlık Bildirim

John McAfee: San Bernardino iPhone'unu 3 haftada ücretsiz kırabilirim

Bir süredir gündemi meşgul eden San Bernardino iPhone'uyla ilgili yeni bir çözüm önerisi geldi. Aykırı kişilik John McAfee, FBI'a seslenerek telefonu 3 haftada ücretsiz olarak kırabileceğini söyledi.
Geçtiğimiz Salı günü bir federal yargıç Apple'ın San Bernardino polis departmanı tarafından ele geçirilen iPhone'daki verileri kırmaya yardımcı olmasına hükmetmişti. Hükümet yetkilileri Aralık ayında meydana gelen San Bernardino saldırısının tetikçilerinden biri olan Syed Rizwan Farook'a ait olduğu tahmin edilen iPhone 5c'nin önemli bilgiler içerebileceğini düşünüyordu.

Apple kanadı ise mahkeme kararına rağmen bu talebi reddetmiş ve bunun tüm iPhone’lara erişim sağlayabilecek bir "arka kapı açmak" anlamına geldiğini söylemişti. Tüm dünya gelişmeleri yakından takip ederken McAfee'nin kurucusu, efsanevi kişilik John McAfee ilginç bir teklifle ortaya çıktı.

Kendi adını taşıyan antivirüs şirketini sattıktan sonra enteresan bir hayat yaşamaya başlayan John McAfee, Belize'de cinayet şüphesiyle aranmış ve yasa dışı yollarla kaçtığı Guatemala'da tutuklanmıştı. Amerika Birleşik Devletleri'ne geri dönerek 2016 başkanlık seçimlerinde aday olduğunu açıklayan McAfee şimdi de San Bernardino iPhone'unu kırarak bu problemini çözebileceğini söylüyor.

FBI'a bir teklif sunan renkli kişilik tamamen ücretsiz olarak, ekibiyle birlikte telefonu kırıp içindeki bilgileri deşifre edebileceğini iddia ediyor. Bunu sosyal mühendislik kullanarak 3 hafta içerisinde yapabileceğini belirten McAfee, bu sayede Apple'a bir "arka kapı" talebinde bulunmaya gerek kalmayacağını söylüyor. Federal Soruşturma Bürosu'nun bu teklifi ciddiye alıp almayacağını hep birlikte göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7902 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
john mcafee, san bernardino ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim