Anlık Bildirim

Karşınızda rengarenk iPhone : iPhone 5C

Karşınızda rengarenk iPhone : iPhone 5C

Aylardır teknoloji gündeminden düşmeyen ve görsel sızıntılarla devamlı tartışmaları sıcak tutulan iPhone 5C veya diğer adıyla renkli iPhone 5, nihayet resmi olarak duyuruldu.

Apple'ın sızıntılara karşı yeterince tedbir alamaması nedeniyle üç aşağı beş yukarı iPhone 5C modelinin neye benzediğine dair kanaatimiz oluşmuştu. Bu bakımdan etkinlikte bizi şaşırtan ekstra bir özelliğin olmadığı söylenebilir.

Apple, her iPhone etkinliğinde önceki nesil iPhone modelinin fiyatını 100$ indirerek, daha çok tüketicinin ürüne erişmesini sağlıyordu. Ancak bu indirim, maliyet seviyesi çok değişmediği için Apple'ın kar marjını olumsuz yönde etikiliyordu. 

Otoritelere göre iPhone 5C'nin geliştirilme sebebi, iPhone 5 üretimini tamamen sonlandırılması ve bu modelle yola devam edilmesi. Böylece Apple maliyeti daha düşük iPhone 5C ile kar marjını artıracak. 

Apple'ın alışık olduğumuz gibi donanım konusunda çok fazla ayrıntıya girmemesi ve izleyicileri yüzdelerle etkilemeye çalışması, iPhone 5C için de aynen geçerli oldu. Ancak bugüne kadar sızan iddialardan iPhone 5C'nin ne tür bir donanıma sahip olacağı az çok biliniyordu. 

Apple'ın açıkladığı iPhone 5C'nin 326ppi yoğunluk değerini koruyan 4 inçlik 1136x640 piksel çözünürlükte ekranı ve A6 işlemcisi iPhone 5'ten miras alınıyor. Diğer detaylara girilmese de ~1GB RAM, çift bant WiFi, Bluetooth 4.0, 1440mAh gücünde batarya taşıdığı sanılıyor. 

Yine 8MP çözünürlükte arka kamera, 30kare/saniye hızında Full HD video kaydı, 16GB/32GB depolama kapasiteleri, 3G/4G desteği iPhone 5'ten hatırlayacağımız özellikler arasında. 

Beklendiği gibi iPhone 5C'nin kasası sağlam plastikten imal edilmiş. Bu da maliyetlerin ve dolayısıyla fiyatların aşağı çekilmesinde başrolü oynuyor. Bu yeni polikarbonat alaşım içeriğinde metal de içeriyor ve daha sağlam. 
Plastik kasa parlak yapısıyla dikkat çekiyor. Sunulan renkler ise yeşil, mavi, sarı, beyaz ve kırmızı. Bugüne kadar renk yelpazesini siyah ve beyaz dışında genişletmeyen Apple'ın özellikle genç kitleleri hedef aldığı tahmin ediliyor. Ayrıca iOS 7 işletim sisteminin renklerini yansıtması açısından da dikkat çekici.
iPhone 5C modeli kapasitesine bağlı olarak 549$/649$ şeklinde bir fiyatlandırmaya sahip. Fiyatlar iPhone 5S modelinden 100$ daha ucuz. Bunun da ülkemizde 1800-1900TL bandında resmi fiyat seviyesi olabileceğini işaret ediyor. Aslında iPhone 5C'nin beklendiği gibi çok da ucuz olmadığı anlaşılıyor.
Apple iPhone 5C modelini 20 Eylül tarihinde satışa sunacak. 13 Eylül'de ise önsiparişler başlayacak. İlk ülkeler ABD, Kanada, Çin, Japonya, Singapur, Fransa, Almanya, İngiltere olacak. Yıl sonuna kadar 100 ülkede 270 operatörde satışa çıkmış olacak. Apple ayrıca farklı renk ve desende arka kapakları 29$ karşılığında satışa sunacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5750 kez okundu.
144 kişi, toplam 168 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim