Anlık Bildirim

King of Thieves'i oynadık








King of Thieves'i oynadık

Cut the Rope serisiyle kendisini mobil dünyaya kabul ettiren Zeptolab firması, serinin haricinde çıkardığı bağımsız oyunlarla başarısının tesadüf olmadığını kanıtlıyor. Kısa süre önce indirmeye sunulan King of Thieves de bunun son örneği olacak. Oyunu sizler için denedik.

King of Thieves adı üstünde hırsızlık yapmak üzerine inşa edilmiş. Bu yönüyle firmanın önceki konseptinden bir hayli uzaklaşan oyunda temel amaç kendi hazinenizi korumak ve diğer oyuncuların hazinelerine gizlice baskın yaparak parsayı toplamak. Oldukça basit gibi görünse de firma pek çok yan öge ekleyerek oyunu bağımlılık yapacak bir hale getirmiş. Takdir edersiniz ki ücretsiz bir oyunun iç satışlar yapması bu bağımlılık sayesinde oluyor. 
King of Thieves'i oynadık
 

Baskınlarınızı kare şeklindeki karakteriniz ile yapıyorsunuz. Sağa veya sola giden ve zıplayan karakterinizi yönlendirmek tek bir dokunuş ile oluyor. Bir yöne giden karakterinizi aksi yöne döndürmek için duvardan zıplatmanız gerekiyor. Oynanış Jetpack Joyride oyununu hatırlatıyor. Yani sürekli olarak ekrana dokunuyorsunuz ve bunun da ekranı kapatmasını engelleyerek yapıyorsunuz.  
King of Thieves'i oynadık
 

Biraz alıştırmadan sonra baskın yapabilecek hale geliyorsunuz. Oyunda iki çeşit mücadele var. Bir tanesi karşı oyuncuların zindanlarını basma. Diğeri ise senaryo modunda giderek zorlaşan bölümlerde oynama. PvP mücadeleler size elmas kazandırırken bu elmaslarla global liglerde yükselebiliyorsunuz. Ne kadar çok elmas o kadar çok yükseliş anlamına geliyor. Ayrıca klanlara da katılarak büyük mücadeleler yapabiliyorsunuz. 
King of Thieves'i oynadık
 

Ayrıca kapabildiğiniz kadar altın ve seviyenizi artıracak yeşil yonca topluyorsunuz. Elmas kazanmanın ilk yolu bu. Senaryo bölümlerinde ise para ve yeşil yonca ile anahtar topluyorsunuz. Bir zindana girebilmek için çok anahtarınız olması lazım. Kapıdaki üç ile başlayan ve giderek artan sayıdaki anahtarlara dokunarak kapıyı açanı bulmanız gerekiyor. Tıklama başına da ağırlıklı olarak anahtar veya mavi küre harcıyorsunuz. Bu küreler de yine mücadelelerden size geliyor. 
King of Thieves'i oynadık
 

Zindanınızda ise kendi hazine odanız ve altın kaynağınız mevcut. Hazine odanızda elmaslarınızı saklıyorsunuz. Odadaki totemde ise elmaslarınızı karıştırarak daha fazla sayıda ve daha farklı renklerde elmaslar elde edebiliyorsunuz. Ancak karıştırma işlemi sınırlı ve sonrasında totem yıkılıyor. Bu bakımdan yeni bir totemli zindan bulmanız gerekiyor. Bunun için bölümleri oynayarak yeni zindanlar açmanız gerekiyor. 
King of Thieves'i oynadık
 

Altın kaynağınız ise belirli sürelerde altın üretiyor. Zindanınızdaki altın kaynağını ve kapı kilidini geliştirerek güçlendirebiliyorsunuz. Topladığınız altın, yeşil yonca ve mavi küre sürekli birşeyler harcamanız için gerekli. Daha fazlasını ise satın almak zorundasınız. Zindanınızı tuzaklarla da donatmanız gerekiyor. Top, döner bıçak, gezen yaratıklar en önemli silahlarınız. 

Tam korumalı bir zindan için epey para harcamanız gerekiyor. Ayrıca korumayı ilk olarak sizin aşmanız gerek. Yani geçişi imkansız bir zindan hazırlayıp rakiplerinize sunamıyorsunuz. Mutlaka sizin de geçmeniz gerekiyor. Zindanınıza saldırılar bildirim olarak geliyor ve bir listede kimin saldırdığını görebiliyorsunuz. Bu listeden intikam için direk rakibe geçiş yapmanız mümkün. Rakip zindanları önizleme yapabildiğiniz için bodoslama dalmanıza gerek yok. İsterseniz vazgeçebiliyorunuz. Bu bakımdan dişinize uygun zindanları seçmekte fayda var. 
King of Thieves'i oynadık
 

Oyundaki diğer bir birim mantar, yaprak, üçgen ve gözden oluşan set. Bu set ile sizi güçlendirecek elbiseler alabiliyorsunuz. Her seviyede yeni elbiseler açılıyor. Bu setteki ögeleri de toteminizde elmas karıştırma işleminden sonra veya rakip oyuncunun zindanını talan ettikten sonra rastgele elde ediyorsunuz. 

Arka plan müzikleri ile dikkatinizi yoğunlaştırmanızı sağlayan oyun oldukça zamanınızı çalacak gibi görünüyor. Eskilerin Trevanian veya Ogame oyunu gibi sürekli takip edilmesi gereken oyunun global ligleri ve PvP ögeleri en önemli silahı. Oyun Android'e 26 Şubat'ta gelecek. Oyun ücretsiz.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim