Anlık Bildirim

Lattice, SuperMHL için iki yeni yonga geliştirdi

8K çözünürlük,daha fazla bantgenişliği, 40Watta kadar enerji aktarımı, USB Type-C desteği gibi yeniliklerle duyurulan SuperMHL standardı kendisine pazarda yavaş yavaş yer bulmaya başladı. İlk etapta üst seviye cihazları hedefleyen yongalar şimdi aşağıya doğru inmeye başladı.

Daha önce Silicon Image adıyla ilk SuperMHL yongasını üreten Lattice, isim değişikliği sonrasında iki farklı yongasını daha piyasaya sürüyor. Sil9396 ve Sil8630 adındaki yongaların birisi alıcı, birisi de verici pozisyonunda. Her ikisi de sektörde bir ilk. Ancak yongaların isimlendirmesi önceki şirket ismine dayanıyor. 

Yeni yongalar ile alt modlar kullanılarak farklı kombinasyonlar elde edilebiliyor. Şu an mümkün olan kombinasyonlar; 

- mobil cihazlar arasında görüntü aktarımına imkan tanıyan USB Type-C'den microUSB'ye, 

- mobil cihazlar ile harici ekranlar arasında görüntü aktarımına imkan tanıyan USB Type-C'den HDMI'ya 

- mobil cihazlar ile MHL uyumlu ekranlar arasında görüntü aktarımına imkan tanıyan USB Type-C'den MHL'ye şeklinde sıralanıyor. 

SuperMHL standardı her biri 6Gbps hızlarına kadar çıkabilen 6 adet hat kullanıyor. Bu sayede 8K çözünürlükte görüntü aktarımı mümkün hale geliyor. Ayrıca hatların iki tanesi USB 3.x Superspeed veri bağlantısı için de ayrılabiliyor.

Lattice ise yongalarında sadece bir hat kullanıyor ve böylece maliyeti de düşürmüş oluyor. Yongalar 60 kare/saniye hızında 4K görüntü aktarımı sağlıyor. Yongalar hali hazırda örneklenmeye başladı ve yıl sonuna doğru ilk örneklerin piyasada olması bekleniyor.  
Lattice, SuperMHL için iki yeni yonga geliştirdi
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim