Anlık Bildirim

Lenovo üst üste ikinci çeyrekte de çift haneli büyüme açıkladı

Özellikle bilgisayar pazarında yaşadığı büyüme gelirleri de olumlu etkiledi. Firma üst üste iki çeyrekte çift haneli rakamlarda gelirlerini büyütmeyi başardı.

Geçen yıl yaşadığı mali kayıplardan sonra yeniden yapılanma sürecine giren ve kötü günleri geride bırakan Çinli Lenovo üst üste ikinci çeyrekte de gelirlerde çift haneli büyüme yaşadı.

Zarar telafi ediliyor

Firmanın ikinci çeyrek raporlarına göre grup olarak elde edilen gelir 11.9 milyar dolara ulaştı ve yıl bazında yüzde 19 artış yaşadı. Vergi öncesi kar ise zarar edilen geçen yıl aynı döneme göre 182 milyon dolar arttı ve 113 milyon dolar oldu.

PC, akıllı cihazlar ve mobil cihazlar bölümünü bir araya toplayan yeni akıllı cihaz grubu 9.95 milyar dolar gelir elde etti. Yıl bazında yüzde 14 civarında bir artış sağlandı. Veri merkezi grubu ise üçüncü kez çift haneli büyüyerek 1.6 milyar dolar gelire ulaştı.

Lenovo özellikle PC tarafında iyi bir büyüme yakaladı. Geçen yıl liderliği HP’ye kaptıran firma bu yıl ise hemen hemen aynı rakamlarla rakibinin ensesine yapışmış durumda. Önümüzdeki dönemde de ivmenin artması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim