Anlık Bildirim

Linux Vakfı otomotiv sektörüne yönelik yeni bir grup kuruyor




Farklı üreticilerin katılımıyla her geçen gün büyüyen Linux Vakfı, otomotiv sektörüne yönelik çalışmalar yapmak üzere yeni bir grup kurduğunu açıkladı.

Otomotiv Sınıfı Linux Çalışma Grubu - AGL olarak adlandırılan çalışma grubu otomotiv endüstrisine açık kaynak teknolojisini getirmeyi amaçlıyor. HARMAN, Intel, Jaguar Land Rover, Nissan, Samsung, Toyota, NEC, NVIDIA gibi pek çok firma da grubun oluşumunda yerini aldı.

Çalışma grubu, otomotiv cihazı üretme sürecini geliştirecek ve şirketlerin ürün geliştirmelerine yardımcı olacak bir platform ortaya koymayı planlıyor. 

Otomotiv sektöründe yaşanan son gelişmeler artık temel hesaplama sürecinden araç içi eğlence sistemlerine kadar teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanılmaya başlandığını gösteriyor. Toplamda 10 milyar dolarlık yatırıma ulaşan Linux Vakfı da açık kaynak üzerindeki tecrübesini araç üreticilerine sunmayı ve yenilikleri hızlandırmayı hedefliyor.

AGL grubu referans dağıtım olarak geniş bir otomotiv uygulama ağı için optimize edilmiş Tizen projesiyle birlikte çalışacak. Vakıf ise bu çalışmalara ev sahipliği yapacak. Referans platform araçların uzun ömürlü olmasına da katkı sağlayacak. Böylece çok yakında Tizen işletim sistemini temel alan araç içi bilgi ve eğlence sistemleriyle tanışabileceğiz.

Vakıf ayrıca HARMAN ve Jaguar Land Rover firmalarının da üyeliğe kabul edildiğini ve yatırımlarıyla vakfa güç katacaklarını açıkladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim