Anlık Bildirim

Mercedes'in Euro 6 dizel motorlarında hile şüphesi; 1 milyon araç söz konusu

Yapılan incelemelerde Mercedes'in beş aracında illegal yanıltıcı cihaz tespit edildi. Bu cihazın Alman üreticinin 1 milyon aracında kullanıldığı düşünülüyor. Şirket, ağır bir cezayla karşı karşıya.

Mercedes'in Euro 6 dizel motorlarında hile şüphesi; 1 milyon araç söz konusu Tam Boyutta Gör
 

Alman otomobil üreticilerinin dizelle ilgili sıkıntıları bitmek bilmiyor. Mercedes, daha önce Alman Federal Motorlu Taşıtlar Bürosu’nun (KBA) emriyle 1.6 litrelik dizel motor kullanan Vito modellerini geri çağırmak zorunda kalmıştı. Fakat KBA’nın beş aracında “yasal olmayan yanıltıcı cihaz” tespit ettiği Mercedes’i şimdi çok daha sıkıntılı günler bekliyor.

Alman Bild gazetesinin haberine göre, KBA tarafından yapılan incelemeler sonucunda Alman üretici Mercedes’in beş aracında emisyon değerlerini düşük gösteren yasa dışı cihaz tespit edildi. Daha da kötüsü, markanın Euro 6 dizel motorlarının tümünde bu cihazların kullanıldığına inanılıyor. Bu da yaklaşık olarak 1 milyon aracın gözetim altında olması anlamına geliyor.

Daimler'den yalanlama gelmedi  

Daimler kanadından KBA’nın açıklamalarıyla ilgili henüz bir yalanlama gelmedi. Konuyla ilgili yorum yapmayı reddeden yetkililer, “KBA ve Federal Ulaştırma Bakanlığı ile işbirliği içerisindeyiz.” açıklamasıyla yetindi.

Alman otomobil devi, dizel motorlarında kullandığı cihazların illegal olarak sınıflandırılmaması gerektiğini savunuyor. Fakat olay Daimler’in istediği gibi sonuçlanmazsa, üreticiyi oldukça ağır cezalar bekliyor. Araç başına yaklaşık 6 bin dolar ceza ödemek zorunda kalacak olan şirketin 750 binden fazla aracını hesaba katarsak, ödemesi gereken miktar 4.4 milyar dolara ulaşıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4978 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
euro 6 dizel, mercedes dizel ve dizel skandalı
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim