Anlık Bildirim

Microsoft'un 1 milyar Windows 10'lu cihaz hedefinin en büyük engeli Apple

Microsoft işletmelerde Windows 10 kullanımını arttırarak 1 milyar cihaz hedefine ulaşmaya çalışırken, yapılan yeni bir araştırma şirketin bu hedefteki en büyük engelinin Apple olduğunu gösteriyor.
Microsoft yeni işletim sistemini şirketlerde kilit ürün haline getirmeye çalışıyor ancak yapılan yeni bir araştırma Apple'ın en azından kendi cihazını getirle (BYOD) bu savaşı kazanabileceğini gösteriyor. JAMF software tarafından gerçekleştirilen yeni bir ankete göre, sadece bazı yaş kategorilerinin Windows'la daha ilgili görünmesine karşın iş yerine kendi cihazlarını getirmeleri için izin verilen çalışanların çoğu Apple'ı tercih ediyor.
Özellikle 5 çalışandan 4'ü kullanım kolaylığını gerekçe göstererek iş yerinde bir Mac ve iPhone kullanmayı tercih ettiklerini söylüyorlar. Katılımcıların yüzde 79'u ise tipik bir iş günü boyunca bir iOS cihaz aradıklarını ifade ediyorlar. ITPRoPortal'ın belirttiğine göre Windows, 55 yaş ve üzeri kesim çalışanlar için daha popüler bir seçenekken, Apple ürünleri çoğunlukla 18-54 yaş arası çalışanlar tarafından tercih ediliyor.
Redmond merkezli yazılım devi Windows 10 için kurumsal geçişin sağlanmasıyla birlikte yeni işletim sistemini 2017 yılına kadar 1 milyar cihaza getirmeyi hedefliyor. Yani Microsoft'un bu amacına ulaşmasında kurumsal sektördeki kullanım oranı büyük önem taşıyor. Şu an için Windows 10'la çalışan 270 milyon cihaz mevcut durumda ancak şirketlerin yeni işletim sistemi için kendi pilot programların tamamlanmasının ardından başlayacak geçiş sonrasında, bu rakamın önemli ölçüde yükselmesi bekleniyor.
Bu bağlamda çalışanları doğrudan Windows 10'un Mac bilgisayarlardan daha iyi bir seçim olduğuna ikna etmek gerekiyor ancak "bring your own device" yani "kendi cihazını getir" söz konusu olduğunda Microsoft'un bu konuda yapabileceği pek bir şey kalmıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7708 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim