Anlık Bildirim

NASA, Mars’a yapılacak ilk insanlı uçuş için ekibe komedyen dahil etme fikrini araştırıyor

Mars'a yapılması planlanan ilk insanlı uçuş görevinin başarı şansını artıracak her türlü detayı düşünen NASA; uçuş ekibine, mizah yeteneği yüksek personel de dahil etmeyi düşünüyor.

Florida Üniversitesinde görev yapan Jeffrey Johnson adlı bir insanbilimci, Mars’a yapılacak insanlı uçuşlar gibi uzun sürecek uzay görevleri esnasında; ekip arasında oluşabilecek gerginliklerin önüne geçecek, personelin arasına bulacak ve espri yeteneği gelişmiş kişilerin göreve dahil edilmesinin gerekliliğini savunan bir fikir ortaya atmış.

Uzun soluklu uzay uçuşları sırasında mizahın önemi üzerine NASA ile ortak bir çalışma yürüten Johnson’a göre söz konusu komik insanlar; herkesi bir arada tutma, gerginlik esnasında arayı bulma ve personel moralini yükseltme gibi meziyetlere sahip. İnsanbilimci, “Sıkışık bir alanda uzun bir süre başkalarıyla yaşamak, sinirler üzerinde yıpratıcı bir etki yapabilir” diyor.

 

Yönünü astronotlara çevirmeden önce Antarktika’da uzun süreli görev alan şahısları inceleyen Johnson; gönüllü soytarılık yapan ve şakacı insanların stresli anlarda, ekip arasında bağ kurabildiklerini fark etmiş.

Görevin başarı şansını artırır

“Dünyayla iletişim sırasında yaşanabilecek 20 dakikalık gecikmeler ile 8 ay sürecek yolculuk esnasında astronotların mahrum kalacağı sağlık hizmetleri ve diğer kaynakların yokluğu, görev personeli üzerinde yıpratıcı etkiler doğurabilir” diyen Johnson, görevin selameti için; mizah duygusu gelişmiş insanların uçuş ekibi içinde bulunmasının kritik öneme sahip olduğunu vurgulamış.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3961 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
insanlı mars görevleri, mizah ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim