Anlık Bildirim

Nimbus’tan 3.5 inçte rekor SSD kapasitesi

HDD sektörü aradaki farkı korumaya çalışırken SSD sektörü önemli avantajlar elde etmeye devam ediyor. Tek bir kasada SSD sürücü kapasiteleri 100TB sınırına dayandı.

SSD sektöründe kapasitelerin sürekli bir artış içerisinde olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz ay Samsung’un 2.5 inçte 30TB kapasiteye ulaşmasının ardından Nimbus da 3.5 inç formatında rekor seviyelere ulaştı.

Nimbus Data ExaDrive DC100 özellikleri

Nimbus Data ExaDrive DC100 adındaki SATA SSD ürünü 3.5 inç boyutlarında yani aslında bir HDD sürücüsüne benziyor. Veri merkezleri ve sunucular için tasarlanan SSD tam 100TB kapasiteye sahip. Tak-çıkar tarzında geliştirilen ürün 3D NAND bellek teknolojisini temel alıyor.

Ürün sürekli veri transferinde 500MB/s, rastgele veri transferinde ise 100 000 IOPS değerlerine çıkabiliyor. Enerji verimliliği olarak ise TB başına benzer rakiplerinden yüzde 85 daha iyi olduğunu belirtiyor. Sürücü TB başına 0.1W enerji harcıyor.

Büyük veri ve makine öğrenme teknolojilerinin yanı sıra Nesnelerin İnterneti ve uç nokta sunucuları için de iyi bir alternatif olmayı hedefleyen sürücü çoklu ECC işlemcileri, güvenli silme, şifreleme gibi farklı özelliklere sahip. Sürücü maliyetleri de yüzde 42 oranında düşürüyor.

Hatalar arası zamanın 2.5 milyon saat olduğu sürücü 50TB ve 100TB olmak üzere iki farklı kapasiteye sahip. 5 yıl sınırsız garanti ile gelen ürün yaz aylarında satışa sunulacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim