Anlık Bildirim

Nokia Türkiye'den N9 ödüllü MeeGo uygulama geliştirme yarışması başlıyor


Nokia'nın Intel ile geliştirmeye başladığı ve hayranlarının büyük beklenti içinde olduğu açık kaynak MeeGo işletim sistemi tek meyvesini N9 modeli ile verdi ve Nokia bünyesindeki geliştirme faaliyetlerine son verildi. Nokia buna rağmen MeeGo'ya belirli bir süre destek verme kararı almıştı. Bu bağlamda özellikle uygulama geliştirme büyük önem taşıyor.

MeeGo Türkiye uygulama geliştirme platformu ve Nokia Türkiye işbirliği yaparak MeeGo uygulama geliştirme yarışması yapmaya karar verdi. MeeGo uygulaması geliştirmek isteyenlerin katılabileceği yarışma 31 Aralık tarihinde son bulacak. MeeGo Türkiye jürisinin değerlendireceği uygulamalardan birinci seçilenin geliştiricisine 1 adet Nokia N9 modeli hediye edilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin Qt Quick platformunu kullanarak geliştirecekleri uygulamalarını MeeGo Türkiye'ye ulaştırmaları gerekiyor. Son başvuru tarihi 31 Aralık 2011 olan yarışma hakkında daha fazla bilgi almak ve katılım koşullarını öğrenmek için http://www.meegoturkiye.org/ adresi ziyaret edilebilir.

Yarışmanın haricinde iki farklı etkinlik daha bulunuyor. İlki Nokia tarafından yayınlanan Nokia Uygulama Geliştirme kitabının hediye edilmesi. Nokia tarafından Türkçe'ye çevrilerek ülkemizdeki yazılım geliştiricilere sunulan Nokia Uygulama Geliştirme kitabı da MeeGo Türkiye tarafından yazılım geliştiricilere ulaştırılacak. 

Kitaplardan kazanmak isteyenlerin, Qt ve QML ile geliştirdikleri ya da geliştirme aşamasında oldukları uygulamaları MeeGo Türkiye'ye ulaştırması gerekiyor. Henüz uygulama geliştirmemiş ancak geliştirmekle ilgilenenler ise kendi özgün 'Nokia N9' ya da 'MeeGo' sloganlarını ekrana yazan uygulamalarıyla programa katılabiliyor. MeeGo Türkiye kitapların dağıtımında projesi olan geliştiricilere öncelik tanıyacak.

İkinci etkinlik ise gönüllülük esasına dayalı uygulamaları Türkçeleştirme girişimi. Nokia N9 uygulama ekosistemine destek olmak isteyenler, ancak programlama bilmeyenler, açık kaynak toplulukları tarafından paylaşıma açılmış İngilizce N9 uygulamalarını Türkçe'ye çevirip yerel ekosisteme katabilecekler. Bu girişim, MeeGo Türkiye üzerinden gönüllülük temelinde Nokia N9 severlere açılacak.

Nokia N9'un özelliklerini hatırlayacak olursak; 1 GHz saat hızında çalışan TI OMAP 3630 işlemci, PowerVR SGX 530 grafik birimi, 1 GB RAM, 3.9-inç 480 x 854 piksel çözünürlüğünde dokunmatik AMOLED ekran, 64 GB'a kadar dahili flash bellek seçeneği ve 8 megapiksel kamera sayılabilir. Modelin 1500TL civarında fiyatıyla ülkemizde satışa sunulması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5855 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim