Anlık Bildirim

Nuance Communications, yeni bir sesli asistan teknolojisi üzerinde çalışıyor

Nuance Communications'ın yonga üreticileriyle birlikte cihaz uyku modundayken bile çalışabilecek yeni bir sesli asistan teknolojisi üzerinde çalıştığı söyleniyor.

MIT'in Technology Review adındaki bölümüne konuşan Nuance Communications CEO'su Vlad Sejnoha, sesli asistanların kullanırken cihazı uyku modundan çıkarma zorunluluğunun bu yazılımların yaygın kullanımı engellediğini belirtti. Sejnoha, yonga üreticilerinin mobil cihazlarda sesli komutlar için fazla güç kullanmadan cihazın sürekli dinlemede kalmasını sağlamak için çaba gösterdiğini dile getirirken, söz konusu durumun bir iki yıl içerisinde gerçekleştirilebileceğine inandığını ifade etti. Sejnoha'nın belirtmiş olduğu teknolojinin hayata geçirilmesi için şu an donanımsal bir problem bulunmuyor. Ancak, internete bağlı olan ve sürekli ses aktarımı yapan bir sesli asistan ile kullanıcıların gizlilik konusunda bir takım endişelere sahip olmasına neden olabilir. Bu nedenle kullanılacak olan sesli asistanda kullanıcıların rahat etmesini sağlayacak olan çözümlerin sunulması gerekiyor. 

Nuance'ın üzerinde çalıştığı söylenen ve daha iyi bir sesli asistan deneyimi sunmasını beklediğimiz bu teknolojinin mobil cihazlarda yerini alıp alamayacağını ilerleyen dönemlerde göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim