Anlık Bildirim

Obama: "Turistlerin sosyal medya hesaplarını takip ediyoruz"

Yabancı ziyaretçilere vize verilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan ABD başkanı Obama, bu süreç içerisinde ziyaretçilerin sosyal medya hesaplarının takip edildiğini açıkladı
Obama: 'Turistlerin sosyal medya hesaplarını takip ediyoruz'
 
Yaklaşık 3 hafta önce ABD'nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleştirilen San Bernardino terör saldırısı vize işlemleri konusunda bazı soru işaretleri oluşturmuştu. Zanlılardan birisinin daha önce Facebook sayfasında "IŞİD'e bağlıyım lideri Ebu Bekir El Bağdadi'yi destekliyorum" şeklinde bir mesaj yayınlamış olması konuyu farklı bir noktaya taşıdı.

Başkan Obama ise bugün yaptığı açıklamada olaydan sonraki süreçte bu konunun çarpıtıldığını dile getirdi. Sanal ortamdaki hesapların incelenmesinin vize başvuru sürecinin bir parçası olduğunu hatırlatan ABD'li başkan sosyal medyada ve mobil uygulamalardaki "herkese açık" mesajların istihbarat birimleri ve kolluk kuvvetleri tarafından tarandığını söyledi. Kişilerin kendi aralarındaki özel mesajlaşmaların değil, yalnızca herkese açık olarak yazılmış iletilerin tarandığı özellikle vurgulandı.

Açıklamada ayrıca iki birey arasındaki mesajlaşmaların taranmasının da oldukça zor olduğu söylendi. Hiç bir devletin bu özel içerikleri okuma kabiliyeti olmadığı, bu nedenle yalnızca kamuya açık olarak yazılan mesajların takip edildiği belirtildi. Konuşmadaki bir başka önemli detay ise olası bir terör şüphesini filtrelemek için teknoloji şirketleri ile ortak çalışma yapılacağı oldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5891 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Barrack obama, Diğer Bilim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim