Anlık Bildirim

Özçekim çubuklarına ilginç bir yaklaşım : Selfie kolu

Eric Snee ve Justin Crowe adındaki iki tasarımcı tasarladıkları yeni "özçekim çubuğu" ile dikkat çekiyor. İnsan eli şeklinde tasarlanan bu çubuk ile fotoğrafını çeken kişi sanki bir başkasıyla el ele
Özçekim çubuklarına ilginç bir yaklaşım : Selfie kolu
 
Günümüz en popüler eylemlerinden birisi hiç şüphesiz selfie. Türkçeye "özçekim" olarak çevrilen bu kelime özellikle mobil cihazlarda ön kamera kullanımının yaygınlaşmasıyla en çok telafuz edilen kelimelerden birisi oldu, daha sonra 2013 yılında Oxford üniversitesi tarafından yılın kelimesi seçilerek İngilizce sözlüğe eklendi.

Daha sonra adeta çılgınlık derecesinde giderek artan bu eylem günümüzde bir çok aksesuarı da beraberinde getirdi. En popüler çözümlerden birisi ise "özçekim çubuğu" adı verilen, kullanıcıların daha geniş açılar yakalamak ve daha kolay fotoğraflar çekmek için kullandıkları çubuk.
 
Özçekim çubuklarına ilginç bir yaklaşım : Selfie kolu

Eric Snee ve Justin Crowe adındaki iki tasarımcı ise bu konuda bir farklılaşmaya giderek özçekim çubuklarına yeni bir anlam kazandırmışlar. İnsan eli şeklinde tasarlanan bu çubuk ile fotoğrafını çeken kişi sanki bir başkasıyla el ele tutuşuyormuş izlenimi veriyor. Şimdilik prototip aşamasında olan "Özçekim kolu" çok gerçekçi bir görünüme sahip değil. Ancak sosyal medyadaki yoğun ilgi prototipin daha da geliştirilerek daha gerçekçi bir görünüm elde edileceğinin habercisi durumunda. Özçekim çılgınlığının ise bundan sonra hangi noktalara ulaşacağı merak konusu.
Özçekim çubuklarına ilginç bir yaklaşım : Selfie kolu
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2856 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep Tel Aksesuarları, selfie ve tasarım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim