Anlık Bildirim

Patriot Memory BLAST SSD: Hem ucuz hem hızlı

SSD ürünlerinde fiyatlar düştükçe performans ve kalite de düşmeye başlıyor. Patriot düşük maliyetin dezavantajlarını tüketiciye hissettirmeyecek bir çözüm hazırladı.
Genelde SSD ürünlerinin yüksek seyreden fiyatları eleştirilirken, üreticiler donanımdan kısıtlamalar yaparak giriş seviyesine yönelik sürücüler ortaya koymaya çalışıyor. Patriot, bu sayede SSD ürünlerinin fiyat seviyesini 40$'a kadar indirmeyi başardı.

Patriot, ürünlerinde maliyet denince akla gelen TLC NAND flash bellek yongalarına yer veriyor. TLC NAND teknolojisinde hücre başına 3-bitlik veri depolanabiliyor ve 3000-5000 arasında değişen oldukça düşük bir yazma-silme döngü ömrü sunuluyor. 

Bellek yongasının aksine Patriot, 4 çekirdekli Phison S10 kontrolcüsüne yer vererek veri transfer hızlarında oldukça iyi değerler yakalamayı başarmış. Örneğin 120GB kapasiteli modelde 560MB/s okuma ve 425MB/s yazma hızları bulunuyor ve 40$ fiyat etiketine göre yüksek bir performans sunuyor. Kingston'un maliyet odaklı yeni SSDNOW UV 300 serisinde 120GB kapasiteli model 350MB/s yazma hızlarına erişebiliyordu.

Seride 240GB kapasiteli model için 560MB/s okuma, 530MB/s yazma, 480GB ve 960GB kapasiteli modeller için ise 560MB/s okuma, 540MB/s yazma hızları mevcut. Modeller sırasıyla 73$, 144$ ve 266$ fiyat etiketine sahip. Özellikle 120GB ve 240GB kapasiteli modellerin tam bir fiyat-performans canavarı olduğunu söylemek mümkün. 

SATA 6.0 Gbps arayüzünü kullanan seride TRIM desteği, SMART desteği ve entegre hata düzeltme kodu - ECC gibi özellikler mevcut. Ayrıca 2.5 inçlik formatta olmasına karşın seri, 7mm gibi oldukça ince bir yapıya sahip. Serinin satışına 21 Kasım tarihinde başlanacak ve 3 yıl garanti ile sunulacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim